Suriye'nin sahil şehirleri olan Lazkiye ve Tartus'ta, hükümet karşıtı protestoların hızla şiddet olaylarına dönüşmesinin ardından ordu birlikleri kent merkezlerine gönderilmiştir. Suriye Savunma Bakanlığı, "yasa dışı grupların" artan saldırıları karşısında güvenliği yeniden sağlamak amacıyla bu birliklerin bölgeye sevk edildiğini duyurmuştur.
Ayrıca, Suriye İçişleri Bakanlığı, güvenlik güçlerine yönelik saldırıların ciddi bir suç olduğunu belirtmiş ve bu tür eylemlere karışanların yasal olarak takip edileceğini ifade etmiştir. Bu durum, güvenlik güçlerinin olaylara müdahale etme yetkisini artırmaktadır.
Lazkiye Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise, son günlerdeki şiddet olayları sonucunda 1 güvenlik görevlisi dahil olmak üzere toplam 3 kişinin hayatını kaybettiği, 55'ten fazla kişinin de yaralandığı bildirilmiştir. Olayların ardından, sağlık kuruluşları ve güvenlik birimleri arasında iş birliği artırılmıştır.