2021’de "Ata Eğitim Merkezi" Kuruluyor! Mersin’de 2020’nin En Fazla Yangın ve Kurtarma Olayı Ağustos Ayında Yaşandı

Tüm Türkiye’yi yasa boğan Elazığ ve İzmir’de meydana gelen depremlerde de arama kurtarma çalışmalarına müdahale eden Mersin Büyükşehir itfaiye personeli, Mersin’de Şubat ayında 514 yangın ve kurtarma olayına müdahale ederken, Ağustos ayında ise bu rakam 1289’u buldu.

09 Ocak 2021 Cumartesi, 09:36
2021’de "Ata Eğitim Merkezi" Kuruluyor! Mersin’de 2020’nin En Fazla Yangın ve Kurtarma Olayı Ağustos Ayında Yaşandı
-

2020’de en fazla görev ‘yangın müdahalesi’ oldu
İtfaiye Dairesi Başkanlığı 96 araç, 596 personel ve 30 hizmet noktasıyla 2020 yılında da görevini yerine getirdi. Büyükşehir İtfaiyesi’nin 2020 yılında tamamladığı 16 bin 987 görevin 6 bin 980’i yangın müdahalesi, 4 bin 586’sı kurtarma operasyonu, 1217’si eğitim ve tatbikatlar olurken, 4 bin 204’ünü ise iş yeri uygunluk raporu, proje onayı ve binaların yangın söndürme yönünden kulanım izni görevi oluşturdu.

Elazığ ve İzmir depremlerinde de Mersin İtfaiyesi görev aldı
24 Ocak 2020 akşamı meydana gelen Elazığ depreminin de ilk saatlerinde bölgeye ulaşan itfaiye personeli, 11 personelden oluşan ekip, 2 canlı arama-kurtarma köpeği ve 3 araçla arama kurtarma çalışmalarına katıldı. 30 Ekim 2020’de İzmir’de meydana gelen depremde ise 4 araç, 2 K9 arama kurtarma köpeği ve gerekli ekipmanlardan oluşan 15 kişilik ekip, İzmir’de de arama kurtarma çalışmalarında görev aldı.
Büyükşehir İtfaiyesi ekipleri, Eylül ve Ekim aylarında Hatay’da çıkan orman yangınlarına da 4 araç ve 11 kişi ile müdahale bulundu.

2021’de ATA Eğitim Merkezi kuruluyor
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İtfaiye Haftası’nın 96. yıl dönümünde İtfaiye personelini ağırlayarak, ATA Eğitim Merkezi’ni kuracaklarını açıklamıştı. Başkan Seçer, hazırlıklarda sona gelindiğini belirterek, Burada hem kendi personelimizi hem dışarıdan kamu kurum ve kuruluşlarından, hatta özel sektörden de personelleri eğitebileceğiz” demişti. Büyükşehir, Türkiye’de 9’ncu olacak olan ATA Eğitim Merkezi’ni 2021 yılında 8.5 dönüm üzerine kuracak.
Ayrıca 2021 yılında 2 personel, Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi’nde arama kurtarma köpeği eğitici kursu ve iz takip köpeği kursu eğitimi alacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti