"3. Tarsus Gastronomi Günleri" İçin Geri Sayım Başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi önderliğinde Zeytin Platformu, Mersin Kent Konseyi, Tarsus Kent Konseyi ve Tarsus Slowfood Birliği tarafından ortaklaşa yapılacak olan “3. Tarsus Gastronomi Günleri” için geri sayım başladı.

19 Eylül 2019 Perşembe, 14:47
"3. Tarsus Gastronomi Günleri" İçin Geri Sayım Başladı
-

Bu yıl 25-26 ve 27 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan ‘3. Tarsus Gastronomi Günleri’nde ayrıca Tarsus’un marka ürünleri arasında yer alan Sarı Ulak zeytininin tanıtımına katkı sağlaması amacıyla ‘Sarı Ulak Zeytin Hasat Şenliği’nin de düzenlenmesi planlanıyor.

Oldukça geniş kesimlere ulaşması hedeflenen 3. Tarsus Gastronomi Günleri etkinliklerinin yapılacağı noktalardan biri olan Tarsus Kültür Parkı’nda Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç, Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu ve diğer paydaş kurum temsilcileri incelemelerde bulundular.

TÜRKİYE ÇAPINDA TANITIM YAPILMASI HEDEFLENİYOR

Doğal, yerel ve yöreselliğe önem veren Tarsus Slowfood Birliği’nin Sarı Ulak zeytinine sahip çıkarak Zeytin Platformu ile Türkiye çapında tanıtımını yapmayı hedefliyor. Ve bu konuda aylardan bu yana çalışma yürütülüyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç, birçok değişik medeniyeti bağrında tutan Tarsus’un binlerce yıldır kesintisiz yerleşim yeri olmasından dolayı farklı tatları barındırdığına dikkati çekerek, “Bu kadar zengin yemek ve ürün çeşitliliği dünya genelinde belki de çok az yerde vardır. Bu noktada artık geleneksel hale gelen 3. Tarsus Gastronomi Günleri’nin daha zengin içerikle gerçekleşmesi adına çaba sarf ediyoruz. Ayrıca Tarsus’a özgü Sarı Ulak zeytininin tanıtımı için de etkinlik düzenlenecek. Bu konuda geniş bir ekip çalışma yürütüyor” diye konuştu.

Gastronomi Günleri etkinliğiyle Tarsus mutfağının zenginliklerinin ortaya çıktığını kaydeden Ali Boltaç, ayrıca kentin tarihi ve turistik güzelliklerin tanıtılması ve unutulmaya yüz tutmuş geleneksel yemeklerin gelecek kuşaklara aktarılmasını amaçlandığını sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi