6. Mersin Uluslararası Tiyatro Festivali "Vahşet Tanrısı" Oyunuyla Başladı

Bu yıl 6’ncısı gerçekleşen Mersin Uluslararası Tiyatro Festivali’nde ilk perdeyi “Vahşet Tanrısı” oyunuyla Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu açtı.

27 Kasım 2021 Cumartesi, 12:30
6. Mersin Uluslararası Tiyatro Festivali "Vahşet Tanrısı" Oyunuyla Başladı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği 6. Mersin Uluslararası Tiyatro Festivali’nin Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki açılışını “Vahşet Tanrısı” oyunuyla Büyükşehir Belediyesi’nin Şehir Tiyatrosu oyuncuları yaptı. Mersin Tiyatro Derneği (METİD) koordinesinde gerçekleştirilen festival kapsamında 5 Aralık’a kadar söyleşiler, atölyeler ve oyunlar devam edecek.

Desteklerinden dolayı Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne plaket verildi

2020 yılında vefat eden Uğur Turan Öner’in METİD Onur Ödülü’ne, Ragıp Yavuz’un ise Erhan Sönmez Emek Ödülü’ne değer görüldüğü açılışta, festivalin destekçilerine plaketleri takdim edildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi adına da Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger’e Mersin Tiyatro Derneği Başkanı Melih Kayadelen tarafından plaket verildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi ise açılışın ardından “Vahşet Tanrısı” oyununu sahneledi. Yasmina Reza tarafından kaleme alınan oyun, Şehir Tiyatrosu oyuncularının başarılı performansıyla seyircilerden tam not aldı.

“Şehir Tiyatromuzla bu akşam festivalin açılış gecesindeyiz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, festivalle ilgili şunları söyledi:

“Mersin Tiyatro Derneği’nin oluşturduğu bir festival programındayız. Bu yıl 6’ncısı yapılıyor; Uluslararası Mersin Tiyatro Festivali. Biz de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak festivalin sponsoruyuz. Başkanımız Vahap Seçer’in sanata, sanatçıya, sanat kurumlarına, festivallere, şenliklere, sanatsal tüm çalışmalara gösterdiği ilgi, değer ve önem hepimizin bildiği bir şey. Buradaki destek konusunda da kendisi elimizden gelen ne varsa onu yapmamız noktasında bize yol açtı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatromuz, Vahşet Tanrısı oyunumuzla festivalin açılış temsilini gerçekleştirecek. Çok büyük gurur duyuyoruz. Şehir Tiyatromuz her geçen gün kendisini sadece şehrimizde değil, ülkemizde de başarıyla duyuruyor. Bunun verdiği gururu bu gecenin açılışında da tiyatroseverlerle tekrar paylaşıyoruz.”

“Tüm sanatçıların alkışlarının bol, başarılarının da daim olmasını diliyorum”

Festivale katılan tiyatro topluluklarına başarı dileklerini ileten Özdülger, “Herkesin çalışmalarında başarılar diliyoruz. Yapılan her çalışma ülkeye, halkımıza, insanımıza bir kazanç demek. Sanatla birleştirme noktasında bunlar önemli çalışmalar. Hepsinin seyircisi ve alkışı bol olsun. Bir sanatçının en iyi beslenme noktası alkıştır. Yaptığı çalışmaların ödülüdür. Tüm sanatçıların alkışlarının bol, başarılarının da daim olmasını diliyorum” dedi.

“Sanatseverleri bu festivaldeki temsilleri izlemeye davet ediyorum”

Sanatseverleri festivale davet eden Özdülger, “Salonlar hep dolu dolu olsun. Seyircisi bol olsun. Tüm sanatseverleri bu festivaldeki temsilleri izlemeye davet ediyorum. İleriki süreçte de şehrimizde daha nice tiyatro festivalleri, müzik festivalleri yapılsın. Her yerde sanat konuşulsun” ifadelerini kullandı.

Söyleşi, atölye ve oyunlarla dopdolu geçecek festivalin programı instagram’da “@mutifes” hesabından detaylı olarak paylaşıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor