81 İlde Bereket Ormanları Projesi Uygulamaya Alındı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 81 ilde Bereket Ormanları projesini başlattı. Proje, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde hayata geçiriliyor. Törende fidanlar toprakla buluşturulurken, projeye dair detaylar da açıklandı.

81 İlde Bereket Ormanları Projesi Uygulamaya Alındı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde 81 ilde “Bereket Ormanları” projesini başlattı. Projenin tanıtımı için düzenlenen törende, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman koruma çalışmaları hakkında detaylar verdi. Bakan Eroğlu, Muğla’daki Göcek koyları ile ilgili yapılan eleştiriler üzerine, “Yapılaşma asla söz konusu değil” dedi. Eroğlu, orman alanlarının korunması ve ağaçlandırma konusundaki çalışmalara dikkat çekerek, “Kesinlikle yapılaşma yoktur. Temizlik ve bakım çalışmaları yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Proje çerçevesinde ilk fidanlar, Emine Erdoğan ve Bakan Eroğlu’nun katılımıyla düzenlenen törenle toprakla buluşturuldu. Törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, misafirleri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, Türkiye’ye sık sık gelmelerini umduğunu ifade etti. Ayrıca, ormanların korunması ve ağaçlandırma konusunda yapılan çalışmaların yıllar içinde önemli mesafeler kat ettiğini vurguladı. Bakan Eroğlu, orman alanlarının artırıldığını ve Türkiye’nin fidan üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Proje ile birlikte, çeşitli ormanlık alanların korunması için yeni geçiş noktaları oluşturulacağı da açıklandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek ise törende yaşanan tartışmalar hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Proje ile Türkiye’nin orman alanlarının daha da büyümesi hedefleniyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin