Olay, Kozan ilçesinde bulunan Andıl Caddesi'nde gerçekleşti. Otomobilin motor kısmından gelen kedi sesi, sürücü Hayriye Paşaoğlu tarafından fark edildi ve hemen itfaiye ekiplerine bildirildi. Zaman kaybetmeden olay yerine intikal eden itfaiye ekipleri, ilk otomobilin motor kısmındaki yavru kediyi tespit etti. Ekiplerin özverili çalışmasıyla, kedi bulunduğu yerden çıkarıldı. Ancak bu sefer, kedinin Hayriye Paşaoğlu'nun eşi Tahir Paşaoğlu'na ait otomobilin motor kısmına girdiği görüldü. İtfaiye ekipleri, sıcak havada uzun süre mücadele ederek kediyi bu ikinci araçtan da kurtarmayı başardı.
Yavru kedinin kurtarılmasının ardından, paniğe kapılarak yakındaki bir iş yerinin havalandırma borusuna girdiği öğrenildi. İtfaiye ekipleri, burada da kediyi güvenli bir şekilde çıkarmak için tekrar harekete geçti. Ekipler, yavru kediyi zarar görmeden bulunduğu noktadan kurtardı ve güvenli bir alana bıraktı.
Tahir Paşaoğlu, eşinin dikkatinin sayesinde kedinin ilk olarak fark edildiğini belirtti. Ayrıca, itfaiye ekiplerinin özverili çalışmalarıyla kedinin kurtarıldığını, ancak daha sonra kendi araçlarının motor kısmına kaçtığını ifade etti. "Adana Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerine teşekkür ederiz. Kediyi uzun uğraşlar sonucu kurtardılar. Yavru kedi galiba bizim araçları sevdi" diye konuştu.