Adana Yüreğir'de Sulama Kanalına Giren İki Suriyeli Genç Boğuldu

Adana Yüreğir ilçesinde bir sulama kanalında serinlemek isteyen 18 yaşındaki Muhammet Ali, boğulma tehlikesi geçirince kuzeni Basil Ali de onu kurtarmak isterken boğuldu.

Adana Yüreğir'de Sulama Kanalına Giren İki Suriyeli Genç Boğuldu
Adana Yüreğir ilçesinde bir sulama kanalında serinlemek isteyen 18 yaşındaki Muhammet Ali, boğulma tehlikesi geçirince kuzeni Basil Ali de onu kurtarmak isterken boğuldu.
Google News'te Abone Ol

Edinilen bilgilere göre, olay Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Doğankent Mahallesi'ndeki Deniz Kuyusu mevkiinde meydana geldi. Suriye'deki iç savaştan kaçan Ali ailesi, Adana'ya yerleşerek geçimlerini tarım işçiliği yaparak sağlamaya çalıştı. Aile, dün Doğankent Mahallesi'nde bir tarlada çalışmaya başladı. Sıcaktan bunalan Muhammet Ali, tarlanın yakınındaki sulama kanalına girerek serinlemeye çalıştı. Bir süre sonra boğulma tehlikesi geçiren Ali, "Beni kurtarın" diye bağırarak yardım istedi. Kuzeni Basil Ali, onu kurtarmak için suya girdi ancak Muhammet Ali, onu da kanala çekti. Yüzme bilmeyen Basil Ali de boğulma tehlikesi atlattı. Tarlada çalışan diğer akrabaları, iki kuzeni kurtarmak için mücadele etti. Basil Ali bir süre sonra sudan çıkarıldı ancak yaşamını yitirmişti. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Basil Ali'nin kalbini çalıştırarak hastaneye götürdü ancak yolda hayatını kaybetti. Olayın ardından iki kuzenin kardeşleri, kanal kenarında gözyaşları dökerek sinir krizi geçirdi. Muhammet Ali'nin bulunması için sabaha kadar çalışmalar sürdürüldü ve cenazesi gece yarısı yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta Karataş'ın Tuzla Mahallesi'nde bulundu. Boğulan iki kuzenin cenazeleri, otopsi için adli tıp kurumu morguna kaldırıldı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin