Adana'da silahlı saldırıya uğrayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Adayı Elif Doğan Türkmen, olayın ardından basın toplantısı düzenledi. Türkmen, "Son 2 gündür yaşadığım şiddetin acısını yaşarken beni hiç bilmediğimiz, hiç içinde olmadığımız kirli bir siyasetin içine çekmeye çalıştılar" dedi. Toplantıya tekerlekli sandalye ile katılan Türkmen, kendisine uygulanan şiddeti gündeme getirerek, bu durumun göz ardı edilmek istendiğini belirtti. "Kirli siyasetin bir parçası olmak istemiyorum" diyen Türkmen, yıllardır politikada emeğiyle var olduğunu ifade etti.
Seçim çalışmalarının sürdüğü dönemde, ilk kez yalnız gittiği bir yerde saldırıya uğradığını aktaran Türkmen, bu durumu kirli siyasetin bir yansıması olarak değerlendirdi. Türkiye'de kadına yönelik şiddetin artışına dikkat çeken Türkmen, Adana'nın bu konuda öncü olduğunu vurguladı. "Kadına şiddeti önlemek için TBMM'de savaş vereceğim" ifadeleriyle, bu konuda mücadele edeceğini belirtti.
Ayrıca, saldırıya karışan kişinin geçmişteki davaları hakkında bilgi veren Türkmen, "Bu kişiyle en son 2005 yılında bir davaya girdim. O tarihten bu yana hiçbir davasına girmemişim" dedi. Türkmen, kendisine yönelik bu tehditlerin kendisini korkutamayacağını, temiz bir siyaset için mücadeleye devam edeceğini vurguladı.
Kaynak: Mersin Haber + IHA