Adana'da engellilere yönelik gerçekleştirilen Kültür Mantarı Yetiştiriciliği Kursu, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Engelli Bireylere İş ve Meslek Edindirme Derneği (EBİMED) iş birliğiyle düzenlendi. Kursu başarıyla tamamlayan katılımcılar, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
Törende konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, engelli bireylerin üretken bir yaşam sürmesi ve toplumda daha aktif bir rol alması için çaba gösterdiklerini belirtti. Ayrıca, engellilerin rahatça hareket edebileceği bir Adana hedeflediklerini ifade etti.
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Durmuş Ökten ise, verilen sertifikaların engellilere fırsat tanındığında neler yapabileceklerini gösteren bir belge olduğunu vurguladı. Ökten, engelli bireyler için farkındalık yaratma çabalarının devam edeceğini ve eğitim çalışmalarının yapılacağını söyledi. Ayrıca, engelli sporcular için yeni projelerin de hayata geçirileceğini duyurdu.
Programın sonunda, zihinsel engellilerden oluşan kursiyerlere sertifikaları verildi. Bu tür projelerin engelli bireylerin topluma kazandırılması adına önem taşıdığı ifade edildi.