Adana'da sıcaklıkların artmasıyla, orman yangınlarına karşı alınan önlemler üst seviyeye ulaştı. Adana Valiliği, ormanlık alanlara girişleri yasaklarken, etkili olan poyraz rüzgarı ve düşük nem oranı nedeniyle yangın riski üzerine orman ekipleri vatandaşları anonslarla uyardı.
Kozan Orman İşletme Müdürlüğü, sorumluluk sahasında bulunan 88 mahallede; Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ise kırsal bölgelerde eş zamanlı olarak bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirdi.
"Ormanlara girmeyelim, ateş yakmayalım"
Aladağ ilçesi Meydan Mahallesi Muhtarı Nabi Karakız, Adana Valiliği'nin aldığı yangınla mücadele kararlarını hatırlatarak, "Valiliğimizin kararıyla 11 Haziran 2026 ile 31 Ekim 2026 tarihleri arasında ormanlık alanlara giriş ve çıkışlar yasaklandı. Pos Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, gerek ilanlarla gerekse anonslarla vatandaşlarımızı bilgilendiriyor. Ekiplerimize teşekkür ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızdan ricamız; yasak süresi boyunca orman alanlarına girmeyelim, ateş yakmayalım ve doğamızı birlikte koruyalım." dedi.
"88 mahallede denetim arttı"
Kozan Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, yüksek riskli bölgelerde arazöz ve ilk müdahale araçlarıyla devriye faaliyetlerini artırdı. Orman muhafaza ekipleri, mahallelerde vatandaşlarla bir araya gelerek yangına neden olabilecek davranışlar hakkında uyarılarda bulundu. Ekipler, özellikle sıcak havalarda cam, izmarit, kontrolsüz ateş ve tarımsal faaliyetlerden kaynaklanabilecek yangın risklerine dikkat çekerek, en küçük duman veya şüpheli durumda vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunmasını istedi.