AFAD Mersin’de Devam Eden Orman Yangınındaki Bilançoyu Açıkladı! Yangından Etkilenen Vatandaşların Tedavisi Sürüyor

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Aydıncık ve Silifke ilçelerinde devam eden orman yangınlarına ilişkin açıklama yaptı.

30 Temmuz 2021 Cuma, 22:25
AFAD Mersin’de Devam Eden Orman Yangınındaki Bilançoyu Açıkladı! Yangından Etkilenen Vatandaşların Tedavisi Sürüyor
-

Açıklamada 28 Temmuz 2021 tarihinde Mersin ili Aydıncık ve Silifke ilçelerinde orman yangını meydana geldiği belirtilerek, 335 personel, 2 helikopter ve 90 arazöz ile alevlere müdahale edildiği vurgulandı. Çeşitli illerden de desteklerin geldiği ifade edilirken; ‘’ Mersin AFAD İl Müdürlüğü’nden 14 personel ve 5 araç bölgede görevlendirilmiştir. Ayrıca Ankara, Niğde ve Karaman illerinden Mersin Valiliği ile eşgüdüm halinde 5 arazöz, 5 itfaiye aracı ve 3 su tankeri bölgeye sevk edilmiştir. Afyonkarahisar’dan yapılan çalışmalara destek vermek üzere personel, araç ve ekipman yönlendirilmiştir. SAKOM’dan alınan bilgilere göre; yangından 34 vatandaşımız etkilenmiş olup, 19 vatandaşımızın tedavisine devam edilmektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından 86 sağlık personeli ile 27 ambulans görevlendirilmiştir’’ denildi.
 
TAHLİYE EDİLEN KİŞİ SAYISI PAYLAŞILDI
AFAD açıklamasında ayrıca; ‘’ Yangın nedeni ile Aydıncık ilçesi Duruhan, Yenikaş, Karaseki ve Karadere mahalleleri ile Silifke ilçesi İmamuşagı, Yeşilovacık, Işıklı, Hırmanlı mahallelerinden toplam 3.466 hane, 6.386 kişi güvenli bölgelere tahliye edilmiştir. Gerekli tedbirler alınmış olup şuan için barınma ihtiyacı bulunmamaktadır. Barınma ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak Aydıncık’ta 135, Gülnar’da 668, Bozyazı’da 60 ve Silifke’de 762 kişilik olmak üzere toplamda 1.625 kişilik kapasite hazırlanmıştır. Aydıncık’ta 35, Silifke’de 306 olmak üzere toplam 341 vatandaşımıza barınma imkanı sağlanmaktadır’’ ifadelerine yer verildi.
 
FARKLI KURUMLAR MÜCADELEYE DESTEK OLUYOR
Açıklamanın devamında hasar tespit çalışmalarının devam ettiği belirtilirken şöyle denildi; ‘’ Hasar tespit çalışmaları amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 14 personel ve 7 araç görevlendirilmiştir. Yangınlar nedeni ile 272 trafoda elektrik kesintisi meydana gelmiştir. Bölgede, Türk Kızılay tarafından 100 kişilik kumanya dağıtılmış, 800 kumanya alana sevk edilmiştir. Psikososyal destek çalışmaları kapsamında 4 personel görevlendirilmiş olup saha ziyaretleri gerçekleştirilmektedir.’’
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor