“Ahi Baba” ilan edilen Kalkınma Bakanı Elvan, ahi pilavı dağıttı

GÜNCEL

19 Eylül 2017 Salı, 15:30
“Ahi Baba” ilan edilen Kalkınma Bakanı Elvan, ahi pilavı dağıttı
-



Gümrük ve Ticaret Bakanlığı koordinesinde Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince bu yıl 24. Gerçekleştirilen Ahilik Kültürü Haftası kutlamaları renki görüntülere sahne oldu. Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Ali Cumhur Taşkın, Hacı Özkan, Hüseyin Çamak ve Serdal Kuyucuoğlu ile il protokolunun katılım gösterdiği kutlamalarda, Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer tarafından Ahi Baba ilan edilip kaftan giydirilen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan katılımcılara ahi pilavı ikram etti.
 
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı koordinesinde. Mersin Valiliği himayesinde Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince gerçekleştirilen 24. Ahilik Kültürü Haftası kutlamaları görkemli şekilde gerçekleştirildi.
 
Mersin Ulu Cami Meydanında yapılan Ahilik Kültürü Haftası kutlam programına Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Cumhur Ali Taşkın, Hacı Özkan, Hüseyin Çamak ve Serdal Kuyucuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kerim Tufan, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, İl Jandarma Komutanı J.Kd Albay Yusuf Ziyaeddin Cavlak, Sahil Güvenlik Komutanı Dnz.Kd. Albay Fatih Ertan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Tarım İl Müdürü Arif Abalı, İş Kur İl Müdürü Mustafa Kutlu, Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, Defterdar Hatice İşcen Ercoşman, Gençlik Spor İl Müdürü Şaban Güneş, KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Ak Parti İl Başkanı Cesim Ercik, sivil toplum kuruluş temsilcileri, oda başkanları ve çok sayıda esnaf sanatkarlar ile mesleki eğitim merkezi öğrencileri katılım gösterdi.
 
Devleti esnaf, esnafı devletle buluşturan kutlamalarda Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan yılın İl Ahisi marangoz ustası Selim Yonuk’a kaftan giydirirken, Mersin Valisi Ali İhsan Su yılın İl kalfası kuyumcu Nurettin Kazak’a, Büyükşehir Başkanvekili Kerim Tufan ise yılın il çırağı seçilen kuaför çırağı Mukteber Yıldız’a peştamal kuşattı.
 
Bu yıl 24. Gerçekleştirilen kutlamalarda Başkan Talat Dinçer ve Tertip Komitesince Yılın Ahi Babası ilan edilen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a ise kaftanı Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer ve Mersin Valisi Ali İhsan Su tarafından giydirildi. Ahi Baba ilan edilen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan omuzlarındaki yükün ağırlığını bildiğini belirterek, esnaf sanatkarların çözüm bekleyen sorunlarına gösterdikleri önemi daha da hassasiyetle takip edeceklerini ifade etti. Bakan Elvan daha sonra ise Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer ile birlikte misafirlere Ahi pilavı ikram etti.
 

Kaynak: Tarsus Akdeniz Gazetesi

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı