Ahmet Hocaoğlu İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret

Başkan Seçer, İlköğretim Haftası Kutlama Programı’nda aşının önemine dikkat çekerek, “İnşallah önümüzdeki günlerde pandemi şartları düzelir. Bu tedbirler daha da rahatlar ve çocuklarımız güzel bir eğitim-öğretim yılını tamamlar” dedi.

14 Eylül 2021 Salı, 11:36
Ahmet Hocaoğlu İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İlköğretim Haftası Kutlama Programı’na katıldı. Mezitli ilçesinde bulunan Şehit Yiğitcan Çiğa İlkokulu’nda yapılan programda Başkan Seçer’i öğrenciler ellerinde bayraklarla karşıladı. Başkan Seçer, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, pandemi döneminde aşının önemine dikkat çekti.

Programa; Başkan Seçer’in yanı sıra Mersin Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Fuat Gedik, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, milletvekilleri, okula ismi verilen Şehit Yiğitcan Çiğa’nın annesi Ayla Çiğa, Okul Müdürü Engin Kaplan, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Okul öğrencileri, Silifke yöresine ait oynadıkları oyunlarla programı renklendirdi.

“Eğitim olmazsa toplum çürür”

Başkan Seçer, programda yaptığı konuşmada, eğitimin Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan beri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda giden her yöneticinin önem ve değer verdiği bir alan olduğunu belirterek, “Eğitim olmazsa toplum çöker. Eğitim olmazsa toplum çürür” dedi. Ulu Önder Atatürk’ün “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” sözünü anımsatarak konuşmasını sürdüren Seçer, ilimin peşinden gidilmesi ve çocuklara en iyi eğitim olanaklarının sunulması gerektiğini vurguladı. Seçer, “Burada iktidar partimize mensup sayın milletvekilleri var. Parlamentodaki bütçe görüşmelerinde en önemli payın Milli Eğitim’e verilmesi konusunda önemli katkılar yaptıklarına inanıyorum. Ülkeler, toplumlar silaha, savaşa para ayırmadan ziyade; bilime, ilime, eğitime, çocukların geleceğine ayırdığı imkanlar ölçüsünde geleceğe umutla bakarlar. Ben ülkem adına çok umutluyum. Ülkemin temelleri sağlam atıldı. Bundan 100 yıl önce bu Cumhuriyet’i kuran, ulusal Kurtuluş Savaşı’nı veren irade Türkiye Cumhuriyeti’nin kurumlarını, kurallarını oluştururken; hukuk sistemini, eğitim sistemini kurarken tamamen çağdaşlık yönünde referans aldı. Elbette ki ülkelerde demokrasi, gelişmişlik, hukuk devleti normları kolay elde edilmiyor. Bizim de daha çok çabalamaya, gayret etmeye ihtiyacımız var” dedi.
Büyükşehir’in tüm imkanlarını eğitime aktarma yönünde gayretlerinin devam edeceğini dile getiren Seçer, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımızı ortak yöneteceğiz, yönlendireceğiz, elimizden gelen katkıları yapacağız” dedi.

“Mutlaka toplumun sayısal olarak önemli bir miktarının aşı olması gerekiyor”

Pandeminin tüm yaşam alanlarında olduğu gibi eğitimde de olumsuzluklar yarattığına değinen Başkan Seçer, mutlaka toplumun sayısal olarak önemli bir kısmının aşı olması gerektiğini söyledi. Seçer, aşı olmanın zorunlu olmadığını ancak son dönemde bazı tedbirler alındığını belirterek, şöyle devam etti:

“Elbette ki insanların bireysel hak ve özgürlükleri var. Aşı olmamak da bireysel hak ve özgürlükler kapsamında bazı düşünceler tarafından değerlendirilebilir ama şunu da söylemek isterim; insanların özgürlükleri bir başkasının özgürlük sınırına geldiği noktada biter. Eğer aşı olmamak bir birey olarak toplumda yaşayan diğer vatandaşların sağlığını tehdit edecekse, toplum sağlığını tehlikeye düşürecekse bu özgürlük dışında biraz keyfiyete dönen bir tavır ve davranış olur diye düşünüyorum. Ben eğitim-öğretim yılının başta çocuklarımıza, öğretmenlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Çocuklarımız çok değerli öğretmenlerimize emanet. Öğretmenlerimiz bizlerin değeri. Çocuklarımız kıymetlilerimiz ama öğretmenlerimiz de bir o kadar kıymetlimiz. Okul bir bütün. Öğrenci, öğretmen ve aile. Herkese başarılar diliyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde pandemi şartları da düzelir. Bu tedbirler daha da rahatlar ve çocuklarımız güzel bir eğitim-öğretim yılını tamamlar.”
Programın ardından hafta kapsamında Ahmet Hocaoğlu İlkokulu öğrenci, öğretmen ve yöneticileri Başkan Seçer’i makamında ziyaret etti. Başkan Seçer, minik öğrencilere başarılı bir eğitim yılı dileyerek kitap hediye etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor