Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; İftarda Belediye Çalışanları İle Bir Araya Geldi

Millet Bahçesi sahil etabında düzenlenen iftar buluşmasında, masaları tek tek dolaşan Başkan Gültak, belediye çalışanları ile sohbet etti, çocuklarla da yakından ilgilendi.

27 Nisan 2022 Çarşamba, 12:28
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; İftarda Belediye Çalışanları İle Bir Araya Geldi
-

“Akdeniz’de değişimi birlikte gerçekleştirdik, kimseyi işinden etmedik”
Türkiye’nin en güzel millet bahçelerinden birinde buluşmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Başkan Gültak; “Personelimizden ve halkımızdan aldığımız gücü Akdeniz’e yansıtıyoruz. Bu güçle Akdeniz ilçemiz artık değişiyor. Elbette Akdeniz’de sağladığımız bu dönüşümü tek başıma benim yapma şansım yok. Personelimizden aldığımız enerji ile hizmet üretiyor ve Akdeniz’i değiştiriyoruz. Çalışanlarımız arasında huzur var. Çünkü akşam evinize gittiğinizde, örneğin performans düşüklüğü nedeniyle işten çıkarıldığınıza dair gece yarısı bir mesaj alma ihtimaliniz yok. Biz hiç kimseyi işinden gücünden etmedik. Seçilip göreve geldiğimde de söylediğim üzere çalışan, emek veren, güler yüzle vatandaşa hizmet sunan mesai arkadaşlarım başımın tacıdır” dedi.

“Akdeniz’de, hayal olan projeler gerçekleşiyor”

Konuşmasında; kadınlar, gençler ve çocuklar için hayata geçen mesleki, kültürel, sosyal ve eğitime dönük hizmet ve projeleri de anlatan Başkan Gültak, Çay Mahallesi’nde tamamlanan, Barış Mahallesinde de yeni başlayan yerinde kentsel dönüşüm projelerinden bahsetti. Başkan Gültak, “Çay Mahallesi’ni 5 etaba ayırdık. İlk etap görüşmelerinin sonunda, hak sahipleri ile yüzde 80 anlaşma ihtimalimiz doğdu. Şehrin ortasında, kentin en eski mahallelerinden Barış’ta da temeller atılıyor. Yüzlerce yeni ve modern konut oraya da yapılacak. Bütün bunlar bir zamanlar Akdeniz için hayaldi. Ama bu hayallerin hepsi şimdi gerçekleşiyor” diye konuştu.

“Çamlıbel de değişiyor”

Hoş Geldin Bebek Projesi, kanser hastalarına sunulan onkobüs hizmeti, muhtarlara ayni yardım, gençlere ve çocuklara yönelik eğitim hizmetleri, ilçeye kazandırılan spor tesisleri ve daha pek çok projeden bahseden Başkan Gültak; ‘Çamlıbel Su Sporları Merkezi Projesi’ne de değindi. Çamlıbel’in; Türkiye’nin en güzel su sporları merkezlerinden birine dönüşeceğini ifade eden Başkan Mustafa Gültak; “Çevre Bakanlığı resmi yazıları yazdı. Biz de geçen ay Mecliste konuyu tartıştık. Önümüzdeki ay bu görüşlerin hepsi Bakanlığa ulaşacak ve Çevre Bakanlığı da onaylayacak. Ulaştırma Bakanlığımız buraya, Millet Bahçesi ve Atatürk Parkı ile entegre, 12 bin metrekare kapalı alana sahip, her türlü sporlarının yapılabileceği alanlar olacak. Özetle Çamlıbel değişecek” ifadelerini kullandı.

“Borç yükü altındayız ama çalışanlarımıza en iyi maaşı veriyoruz”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, 232 milyon TL borçla belediyeyi devraldığını hatırlatarak şöyle konuştu; “Borcu biraz azalttık. Şu an Mersin’de en iyi maaş alan işçi kardeşlerimiz bizde. Akdeniz Belediyesi’nin ruhsat ve imar gelirleri çok az. Yeni binalar yapılmıyor çünkü. Geliri en az olan belediyeyiz ve borç yükü altındayız. Buna rağmen en iyi maaşı veriyoruz. Memurlarla ilgili yeni haklar, sosyal denge tazminatı gelince hemen onu da imzaladık. Borç yükü ve kısıtlı bütçemize rağmen memur ve işçimize elimizden gelen ücretin en yükseğini veriyoruz.”

Akdeniz, gelişmişlik sıralamasında son 4 yılda 20 sıra yükseldi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yaptığı araştırmanın sonucuna göre, 2017 yılında gelişmişlik endeksinde 123’üncü sırada olan Akdeniz ilçesinin, son 4 yıl içinde 20 sıra yükselerek 103’üncü sıraya çıktığını kaydeden Başkan Gültak; “Aynı araştırmada Mersin’de birinci sırada gelen ilçe, Türkiye genelinde 49’uncu sırada yer alan Yenişehir’dir.

Biz (Akdeniz) ise ikinci sıradayız. Bu başarıyı çalışanlarımızla birlikte elde ettik. Bu rakamları ben değil Bakanlığımız belirliyor ve şeffaf bir şekilde açıklıyor. Sizlerle birlikte Akdeniz için güzel şeyler yapmaya devam edeceğiz. Dilediğiniz zaman, çekinmeden yanıma gelebilirsiniz. Bir derdi, sıkıntısı veya sorunu olan mesai arkadaşlarıma kapılarımız sonuna kadar açıktır. İftar soframıza katılımlarınız nedeniyle hepinize teşekkür ediyor, Ramazan Bayramınızı da şimdiden tebrik ediyorum.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”