Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Makamını 12 Yaşındaki Kayra’ya Devretti

Makam devir-teslim töreninde konuşan Kayra Renklidağ, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan’ın, dünya çocuklarının imrenerek baktığı bir bayram olduğunu ifade etti.

23 Nisan 2022 Cumartesi, 12:41
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Makamını 12 Yaşındaki Kayra’ya Devretti
-

Başkan Renklidağ, “Sevinmek, eğlenmek, oynamak, hayatı gönlümüzce, doyasıya yaşamak bizim hakkımızdır. Bugünleri bizlere armağan eden şehit ve gazilerimize ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

Renklidağ; “Bugünleri bizlere armağan eden büyüklerimizi unutmayalım”

Konuşmasında akranlarına da seslenen Kayra Renklidağ, şöyle konuştu; “Ey bugünün çocukları, yarının sahipleri! Kendimizi bilim, teknik fen alanında yetiştirmemiz çok önemli. Ancak bundan da önemlisi ahlak bakımından yetiştirmemizdir. Bugünün ahlaklı çocukları olan bizler, yarının geleceğini bugünden inşa etmekteyiz. Mutlu, huzurlu bir gelecek, kendimizi her alanda geliştirmemizle mümkün olacaktır.
Güzel ülkemin güzel çocukları! Gülelim, oynayalım, sevinelim. Tüm bunları yaparken de bizlere bugünleri armağan eden büyüklerimizi unutmayalım. Bu mutlu günlere hangi şartlarda ulaştık, bu cennet vatan uğruna ne fedakârlıklar yapıldı? Bunları unutmayalım ve bu cennet vatana sahip çıkalım. ‘Sahipsiz vatanın batması haktır. Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır’ diyen İstiklal Şairimiz Mehmet Akif’e kulak verelim.
Vatanımızın daha güzel ve daha huzurlu olması için var gücümüzle çalışalım. Gün bizim, gelecek bizim, bu vatan hepimizin. Bu günleri bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’e sonsuz teşekkürlerimi borç bilirim. Bizi ağırlayan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve çalışma arkadaşlarına da tüm çocuklar adına teşekkür ederim.”

Kayra, çocuklara oyuncak dağıtılmasını; Defne, oyun parkı yapılmasını istedi

Konuşmasından sonra Kayra Renklidağ; Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’tan, hem 23 Nisan hem de Ramazan Bayramı’nda, ekonomik durumu zayıf olan çocukları mutlu etmek amacıyla, çeşitli hediyeler dağıtılmasını istedi. Başkan Gültak da bu talebi yerine getireceğini ifade etti. Kayra’nın 6 yaşındaki 1’inci sınıf öğrencisi kardeşi Defne Renklidağ da Başkan Gültak’tan, belediye binası önünde bir oyun parkı yapılması istedi. Başkan Gültak, bu isteğin de yerine getirileceğini belirtti.

Kayra gitar çaldı, Defne şiir okudu

Ziyarette Kayra Renklidağ, gitar eşliğinde “23 Nisan Kutlu Olsun” şarkısını da çalarken, kardeşi Defne Renklidağ da Nazım Hikmet’in “Dünyayı Verelim Çocuklara” adlı şiirini seslendirdi. Başkan Gültak’ın, kendisini ziyaret eden çocuklara hediye takdimi ve hatıra fotoğrafları çekilmesinin ardından ziyaret sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı