Akdeniz Belediye Başkanı Pamuk, Robotik Kodlama Sınıfının Açılışını Gerçekleştirdi

Akdeniz Belediye Başkanı Pamuk, Akdeniz İmam Hatip Ortaokulu’na hayırsever bir vatandaş tarafından yaptırılan ‘robotik kodlama sınıfının’ açılışını yaptı. Pamuk, Akdeniz’e 12 adet robotik kodlama sınıfı daha kazandıracaklarının müjdesini de verdi.

14 Ocak 2019 Pazartesi, 12:07
Akdeniz Belediye Başkanı Pamuk, Robotik Kodlama Sınıfının Açılışını Gerçekleştirdi
-

Gündoğdu Mahallesi’nde bulunan okulda gerçekleşen robotik kodlama sınıfının açılış törenine, Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk’un yanı sıra, Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir Fil, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdür V. Kadir Karakuş, Hayırsever İşadamı İbrahim Yıldız, Okul Müdürü R. İlkay Karakuş, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Açılış öncesi bir konuşma yapan Başkan Pamuk, hayırsever vatandaş İbrahim Yıldız’a teşekkür etti, eğitimde kalitenin yükselmesi ve öğrencilere daha modern bir eğitim verilmesi noktasında robotik kodlama sınıflarının önemli olduğunun altını çizdi, eğitime yapılan katkı ve hayırların büyük anlam taşıdığını dile getirdi.
Başkan Pamuk; “Robotik kodlama, geleceğin teknolojisi”
Geleceğin teknolojisi olarak görülmesi nedeniyle robotik kodlama sınıflarının hızla yaygınlaştığını belirten Başkan Pamuk, “Bu tür sınıflar, çocukların yaratıcılığını geliştiriyor ve modern eğitim anlayışına da katkı sağlıyor. Tabi bugün açacağımız sınıf, sadece bu okula değil, bölgede bulunan diğer okulların öğrencilerine de hizmet verecek, onlar da gelip etkin bir şekilde bu teknolojiden faydalanabilecekler. Bu bağlamda eğitim sürecine, okulumuza ve çocuklarımıza çok güzel bir katkı sağladınız. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Allah hayrınızı kabul etsin” dedi.
“Akdeniz’de 12 adet robotik kodlama sınıfı daha açacağız”
Akdeniz ilçesinde robotik kodlama sınıflarının sayısını arttırmak istediklerini de kaydeden Başkan Pamuk, “Şu anda konuyla ilgili olarak, Kalkınma Ajansı’nca da kabul edilen Avrupa Birliği projemiz de var. Akdeniz’de 12 civarında robotik kodlama sınıfı daha açmayı planlıyoruz. İnanın bu durum, eğitimin kalitesine doğrudan katkı sağlayacak. Çünkü çocuklarımızın, gençlerimizin robot üretimine, teknolojiye dönük ilgilerini arttırabilirsek, bu etki, onların eğitim sürecine ve geleceklerine de büyük katkı sağlayacaktır” diye konuştu.
Daha sonra kendisini alkışlarla karşılayan okulun öğrencileriyle sohbet eden Akdeniz Belediye Başkanı Pamuk, ardından sınıfın kurulmasını sağlayan hayırsever vatandaş İbrahim Yıldız, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencilerle birlikte robotik kodlama sınıfının açılış kurdelesini kesti. Sınıfta bulunan bilgisayarları, ardunio setleri, renkli yazıcılar ve 3 boyutlu yazıcıyı inceleyen Başkan Pamuk, “Bütün akıllı araç ve makinelerin temelinde bu teknoloji yatıyor. Bunu öğrendiğinizde ileride her türlü akıllı makine geliştirme imkânınız oluyor” şeklinde konuştu.
Öğrencilerin alkışlar arasında okuldan ayrılan Başkan Pamuk, gün içinde İhsaniye Mahalle Muhtarı Zehra Yılmaz ve mahalle sakinleriyle de bir araya gelerek, vatandaşların dile getirdiği talepleri dinledi, önümüzdeki süreçte belediyenin yapacağı hizmet, proje ve çalışmaları anlattı.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti