Akdeniz Belediye Meclisi 2020 Yılının İlk Meclis Toplantısını Yapıyor

Akdeniz Belediye Meclisi, 2 OCAK 2020 Perşembe günü saat 10:00’da Adanalıoğlu Mahallesi Taziye Evi'nde 2. Dönem, 1. Toplantı, 1. Birleşim, 1. oturumunu yapacak.

01 Ocak 2020 Çarşamba, 17:45
Akdeniz Belediye Meclisi 2020 Yılının İlk Meclis Toplantısını Yapıyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak Başkanlığında toplanacak Akdeniz Belediyesi 2020 Ocak ayı Meclisinin gündemi ise şöyle:
1-Yoklama.
2-Bir önceki birleşim tutanak özetinin okunması.
3-Belediye Meclisinin Mutat Toplantılarının, her ayın, ilk haftasının hangi gününde yapılacağının tespiti ile yıllık tatilin 2020 yılının hangi ayında kullanılacağının kararlaştırılmasına ilişkin teklifin görüşülmesi.
4-Belediye Meclisi Denetim Komisyonunun oluşumuna ilişkin teklifin görüşülmesi.
5-Belediye Meclisi Denetim Komisyonu toplantılarında görevlendirilenlere ödenecek günlük ile görevlendirilecek kişi ve gün sayısının tespit edilmesine ilişkin teklifin görüşülmesi.
6-Belediyemiz Müdürlükleri Görev ve Çalışma Yönetmelikleri ile ilgili teklifin görüşülmesi.
7-Sözleşmeli Personel Ücretlerinin belirlenmesine ilişkin teklifin görüşülmesi.
8-5393 Sayılı Belediye kanununun 49. Maddesi gereğince hazırlanan memurlarla ilgili II ve III sayılı cetvellerle ilgili teklifin görüşülmesi.
9-Belediye sınırları içerisinde Kazanlı Mah. Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı olan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne tahsisli futbol sahasının ve tesislerinin bakım onarım giderlerinin Belediye Başkanlığımız tarafından karşılanması şartıyla kullanım haklarının tarafımıza verilmesi ile ilgili teklifin görüşülmesi.
10-Ankara İli Beypazarı Belediyesi ile Belediyemiz arasında yapılacak olan Kardeşlik Anlaşması ile ilgili protokol hazırlama ve sözleşmeler imzalama konusunda Belediye Başkanımıza tam yetki verilmesi ve Kardeş Belediye ilişkisi kurulması ile ilgili teklifin görüşülmesi.
11-Belediyemiz sınırları içerisinde bulunan muhtelif ada ve parsellerde 2020 yılı içerisinde oluşacak ihdasların ve hisseli arsaların 3194 Sayılı Yasanın 17. maddesine göre hisseli arsa satışları için, 5393 Sayılı Kanunun 18.maddesinin (e) bendine ve 34 maddesinin (g) bendine göre Belediye Encümenine satış yetkisi verilebilmesi ile ilgili teklifin görüşülmesi.
12-Akdeniz Belediye Meclisi’nin 14/06/2019 Tarih ve 54 sayılı almış olduğu kararda; İller Bankasından (KDV dâhil) 10.000.000,00 TL (ONMİLYON) kredi kullanılmasına karar verilmiş olup, bu konuya ek olarak aynı miktarın İller Bankası teminat mektubu alınmak suretiyle yurtiçi bankalardan da kredi kullanılması için yeniden Belediye Başkanı Mustafa Muhammet GÜLTAK’a yetki verilmesi ile ilgili teklifin görüşülmesi.
13-Mersin İli Akdeniz İlçesi, Nacarlı Mahallesi 401 ada 1 ve 402 ada 9, 10 ve 39 nolu parseller için malikleri tarafından hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği teklifinin görüşülmesi.
14- 08-13 Kasım 2020 tarihlerinde Atatürk Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek olan 14. Uluslararası Turunçgil Kongresine, KDV Hariç 50.000,00 TL. Maddi destek sağlanmasını içeren Plan ve Bütçe, Eğitim ve Kültür ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Komisyon Raporlarının görüşülmesi.
15-24.07.2019 Sözleşme tarihli "Mersin İli Akdeniz İlçesi 1.Etap Kent Merkezi 950 Hektar Alanda 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı Yapımı Hizmet Alımı" işine ilişkin hazırlanan 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı hakkında daha kapsamlı ve teknik çalışmaların yapılması amacıyla ek süre talep edilmesini içeren İmar, Çevre, Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile Hukuk ve Toplumsal Adalet Komisyon Raporlarının görüşülmesi.
16-Akdeniz Belediyesi Zabıta Uygulama Yönetmeliği teklifini içeren İmar, Çevre, Plan ve Bütçe, Gençlik Spor ve Sağlık, Eğitim ve Kültür, Kadın Erkek Eşitliği, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Hukuk ve Toplumsal Adalet, Çocuk ve Engelli Hakları ile Ekonomi ve Kalkınma Komisyon Raporlarının görüşülmesi.
17-Fen İşleri Müdürlüğüne ait Görev ve Çalışma Yönetmeliği değişikliğini içeren İmar, Çevre ile Plan ve Bütçe Komisyon Raporlarının görüşülmesi.
18-Tapunun Mersin İli, Toroslar İlçesi, Yalınayak Mahallesi 3388 adanın doğusunda bulunan Yılmaz Güney Park Alanının “Sosyal Tesis Alanı (Akdeniz Belediyesi Çok Amaçlı Hizmet Binası)” planlanmasını içeren İmar, Çevre, Gençlik, Spor ve Sağlık, Eğitim ve Kültür, Kadın Erkek Eşitliği ile Hukuk ve Toplumsal adalet Komisyon Raporlarının görüşülmesi.
19-Mersin İli Akdeniz İlçesi Mesudiye Mahallesi 909 ada 4 parsele de takas-trampa işleminin yapılmasına ilişkin Belediye Başkanı Mustafa Muhammet GÜLTAK’a ve Belediye Encümenine yetki verilmesini içeren İmar, Çevre ile Hukuk ve Toplumsal Adalet Komisyon Raporlarının görüşülmesi.
20-Belediyemiz Meclisinin 2018 Yılı Sayıştay Denetim Raporu hakkında bilgilendirilmesi.
21-Temenni ve öneriler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi