Akdeniz Belediye Meclisi, Çilek Mahalle Evi’nde Gerçekleşti

Toplantıda çeşitli komisyon raporları görüşülüp karara bağlandı

05 Temmuz 2019 Cuma, 16:06
Akdeniz Belediye Meclisi, Çilek Mahalle Evi’nde Gerçekleşti
-

Akdeniz Belediye Meclisi, Temmuz ayı Olağan Toplantısı ikinci birleşimi de geçen Salı günü yapılan ilk birleşimde olduğu gibi yine Çilek Mahalle Evi’nde düzenlendi. Başkan M. Mustafa Gültak’ın, mazereti nedeniyle katılamadığı toplantıyı, Meclis Başkanvekili Ali Tanrıverdi yönetti.
Yoklama ile başlayan toplantı, bir önceki birleşim tutanak özetinin okunmadan kabulüyle devam etti. Meclisin 3’üncü gündem maddesinde ise Akdeniz Belediyesi Personel Limitet Şirketi olarak kurulan Akdeniz Belediye Şirketi’nin, Anonim Şirket olarak tür değişikliğine gidilmesi ile ilgili Plan-Bütçe ile Hukuk ve Toplumsal Adalet Komisyonları Raporunun görüşülmesine geçildi. Komisyon raporu, Meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi.
Görüşülen çeşitli komisyon raporları karara bağlandı
Meclis’in 4’üncü gündeminde ise, Opet Petrolcülük A.Ş. tarafından yapımı planlanan, “Deniziçi Boru Hattı, Dolfen ve Platformu” ile ilgili imar planı teklifini içeren ve oybirliğiyle ret bildirilen komisyon raporu görüşüldü; Meclis üyeleri de, imar planı teklifini içeren bu konunun reddine oybirliğiyle karar verdi. Daha sonra, Nusratiye Mahallesi 10822 ada 4 parselde TCDD’ye ait taşınmaza ilişkin hazırlatılan imar plan değişikliği ile ilgili önergeyi içeren İmar, Çevre ile Hukuk ve Toplumsal Adalet Komisyonları Raporunun görüşülmesine geçildi. Bu alanda, belediye tarafından nazım imar planlarına uygun olarak 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar plan çalışmaları başlatılmış olması ve plan değişiklik teklifinin de bu planlarda değerlendirilecek olması nedeniyle, komisyon üyelerince oybirliğiyle reddine karar verilen teklif, Meclis üyelerinin de oybirliği kararı ile reddedildi.
İmar plan değişiklik teklifleri görüşüldü
Meclis’in 6’ncı gündem maddesinde ise, Nusratiye Mahallesi 10822 ada 4 parselde, TCDD’ye ait taşınmaza ilişkin hazırlatılan imar plan değişikliği ile ilgili önergeyi içeren İmar, Çevre ile Hukuk ve Toplumsal Adalet Komisyonları Raporu okundu. Komisyon üyelerinin oybirliği ile kabul edilen konu, Meclis üyelerinin de yine oybirliği ile kabul edildi. Gündemin 7’nci maddesinde ise belediyede çalıştırılacak tam zamanlı sözleşmeli personel ücretinin belirlenmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu görüşülerek üyelerin oybirliği ile Meclis’ten geçti. Sekizinci gündem maddesinde de memur iptal-ihdas cetvelleri ile ilgili Plan ve Bütçe, Hukuk ve Toplumsal Adalet, Gençlik Spor ve Sağlık, Kadın Erkek Eşitliği ile Çocuk ve Engelli Hakları Komisyonları Raporunun görüşülmesine geçildi. Bu gündem de yine Meclis üyelerinin oybirliği ile verdiği kararla Meclis’ten geçti.
Meclis üyelerinden, Çilek Mahallesi sakinlerine teşekkür…
Temenni ve öneriler bölümünde söz alan meclis üyeleri, misafirperverlikleri nedeniyle Çilek Mahallesi halkına teşekkür ettiler. Meclis toplantılarının, Akdeniz ve Mersin adına çok verimli ve etkili geçtiğini kaydeden ve amaçlarının tüm Mersin’e hizmet etmek olduğunun altını çizen Akdeniz Belediyesi Meclis üyeleri, temennilerinin, aynı birlik ve beraberliğin Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de yaşanması olduğunu dile getirdiler. Bir sonraki Meclis’in; 3 Eylül 2019 Salı günü yapılmasının karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi. Meclis toplantısının sona ermesinin ardından söz alan Çilek Mahallesi sakinleri, Akdeniz Belediye Meclis Toplantısı’nın mahallelerinde yapılmasını çok anlamlı ve önemli bulduklarını ifade ederek, Başkan Mustafa Gültak ve Belediye Meclis üyelerine teşekkür ettiler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”