Akdeniz Belediye Meclisi, Yeni Yılın İlk Toplantısını Yaptı

Akdeniz Belediye Meclisi’nin Ocak ayı birinci birleşimi, belediye konferans salonunda düzenlendi. Açılış, Yoklama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda, bir önceki Meclis tutanak özeti okunup oylandı.

04 Ocak 2021 Pazartesi, 18:36
Akdeniz Belediye Meclisi, Yeni Yılın İlk Toplantısını Yaptı
-

Denetim Komisyonu üyeleri seçildi
Koronavirüs ile mücadele eden personele ödenecek ücrete ilişkin önergenin kabulünden sonra Meclis toplantılarının, her ayın ilk mesai günü saat 10.30’da yapılması karara bağlandı. Toplantıda, Meclis Denetim Komisyonu’nun 3 kişiden oluşmasına ilişkin üyelerin teklifi de oybirliği ile kabul edildi ve her gruptan birer üye seçimle belirlendi. Seçim sonucu komisyonu üyeliklerine; Sabahiddin Yeşiloğlu, Mahmut Dönmez ve Salih Akbaş seçildi. Komisyon toplantılarında görevlendirilen kişilere ödenecek günlük ile görevlendirilecek kişi ve gün sayısının tespit edilmesine ilişkin teklif Plan Bütçe, Hukuk, Kadın-Erkek Eşitliği komisyonlarına oybirliği ile sevk edildi.

Sosyal Yardım İşleri Müdürü kadrosu ihdas edilecek
5393 Sayılı Belediye Kanunu gereği, sözleşmeli personel ücretlerinin belirlenmesine ilişkin teklifin görüşülüp karara bağlanmasından sonra yine aynı kanun gereğince, Sosyal Yardım İşleri Müdürü kadrosu ihdası için düzenlenen I sayılı kadro ihdası cetveli ile teklif görüşüldü. Teklif, üyelerin oybirliğiyle kabul edildi. Akdeniz Belediyesi’nde yapılan atama ve görevlendirmeler ile ilgili Meclisin bilgilendirilmesinin ardından temenni ve öneriler bölümüne geçildi. Bir sonraki Meclis toplantısı, 8 Ocak 2021 Cuma günü saat 10:00’da konferans salonunda yapılacak.

Başkan Gültak; “Hastalığı geçirmeden, aşı ile atlatmak en doğrusu”
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, toplantının son bölümünde yaptığı konuşmada; Koronavirüs rahatsızlığı sürecinde yaşadıklarını Meclis üyeleriyle paylaştı. Hastalığı rahat geçirdiğini kaydeden Başkan Gültak, dinlenebilmek amacıyla cep telefonunun kapatmak zorunda kaldığını söyledi. Başkan Gültak, “Bu hastalık tam bir muamma. Bu nedenle hastalığı geçirmeden, virüsü kapmadan aşı ile kurtulmak en iyisi olacaktır. Hastalığım sürecinde, arayan bütün arkadaşlarıma ve meclis üyelerimize, bürokratlarımıza, sosyal medyadan yazıp geçmiş olsun dileğini ileten herkese ayrıca çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Maske, mesafe, temizlik kurallarına uymaya devam edeceğiz”
Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren vatandaşlara rahmet, hasta olanlara da şifalar dileyen Başkan Mustafa Gültak, “Yeni yılla birlikte tabi kurallar değişmedi. Maske, mesafe ve temizlik kuralları aynen geçerli. Aşı da olsak kurallar yine geçerliliğini koruyacak. Çok canımız yandı, çok kayıplar verdik. İnşallah 2021 yılı, daha huzurlu, daha sağlıklı geçer diye temenni ediyorum” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”