Akdeniz Belediyesi’nden, Bebeklere "Anne Devam Sütü" Desteği

Akdeniz Belediyesi; 1-3 yaş arasındaki bebekler için ücretsiz anne devam sütü dağıtımına başladı. Başkan Gültak, Nusratiye, Üçocak ve Özgürlük mahallelerinde gerçekleşen süt dağıtım etkinliklerine katıldı.

19 Kasım 2020 Perşembe, 10:49
Akdeniz Belediyesi’nden, Bebeklere "Anne Devam Sütü" Desteği
-

Pandemi nedeniyle zor günler geçiren ihtiyaç sahibi aileler ve bebeklerini unutmayan Akdeniz Belediyesi; Milupa tarafından belediyeye bağışlanan 9 bin adet devam sütünün dağıtımını gerçekleştiriyor. Bebeklere ulaştırılan paketlerde; 2 adet yarım kilogramlık, 2 adet 200 mililitre, 2 adet aptamil, 200 mililitrelik formlar yer alıyor.
Annelere eğitim verildi
Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nce; Nusratiye, Üçocak ve Özgürlük mahallelerinde gerçekleştirilen devam sütü dağıtımına, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, başkan yardımcıları ve muhtarlar da katıldı. Sütlerin dağıtımı öncesinde annelere, belediyenin psikologu tarafından eğitim verildi.
Akdeniz sınırlarında yaşayan tüm annelere ulaştırılıyor
Başkan Gültak, sütlerin dağıtım etkinliğinde yaptığı açıklamada; 9 bin adet devam sütü paketinden yaklaşık 2 bin adedinin, merkez ve kırsal mahallelerde yaşayan ailelere ulaştırıldığını söyledi, dağıtımın süreceğini kaydetti. Bebeklerin, anne sütü ile beslenmesinin çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Gültak; “Anne sütünün yanında, devam sütleri de bebeklerin vitamin, protein, karbonhidrat ve mineral gibi ihtiyaç duydukları besin öğelerini içerir.
Tabi anne sütü bebek için temel besin olmakla birlikte, anne sütünün yetmediği durumlarda, doktor tavsiyesiyle devam sütü devreye girebilir. Bu sütler, belli aylara göre bebeklerin beslenmeleri ve büyümelerini karşılayabilmek için özel üretilir. Belediyemize bağışlanan sütler, serin ve korumalı bir yerde muhafaza ediliyor ve talep geldikçe dağıtım programı devam edecek. Milupa firması yetkililerine ve etkinliğimize katılan muhtarlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti