Akdeniz Belediyesi’nden ‘kadın Emeği’ Semineri

Yoğun ilgi gören etkinlikte, azim, cesaret ve sergiledikleri büyük başarılarıyla kadınlara örnek olup yol gösteren Akdenizli girişimci 8 kadına da ödülleri takdim edildi.

08 Mart 2022 Salı, 20:44
Akdeniz Belediyesi’nden ‘kadın Emeği’ Semineri
-

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nce organize edilen seminere, Akdeniz Belediyesi’nin desteği ile mikro kredi alarak kendi işini kuran veya mevcut işini büyüten kadınlar, kadın muhtarlar ile mahalle kültür evlerinde mesleki eğitimi alan kursiyer kadınlar katıldı. Seminerde, Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcıları İbrahim Halil Aluç, Mehmet Türkmen, Murat Karahan ve Başkan Vekili Aydın Egin, Meclis üyesi Tufan Nenni, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı ve Meclis üyesi Aysel Mavioğlu Öner, AK Parti Akdeniz İlçe Başkanı Emin Genç, KOSGEB İl Müdürü Danyal Peker ile Tekfen Vakfı Mersin Mikrofinans Şube Yöneticisi Sümeyye Kaplan da yer aldı.

“Emekçi, girişimci ve üretici kadınları desteklemeye devam edeceğiz”

Seminerin açılış konuşmasını yapan Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Aluç, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı, başka bir programda olması nedeniyle seminere katılamayan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın kadınlara selamını iletti. Emekçi, girişimci ve üretici kadınları desteklemeye devam edeceklerini vurgulayan Aluç; “Güçlü kadın, güçlü Akdeniz demektir. Bu anlamda kadınların daha güçlü, sağlıklı ve eğitimli olabilmesi için Akdeniz Belediyesi olarak her türlü desteği sunmaya devam edeceğiz” dedi.

“Kadın, bir şeyler beklememeli kendisi çaba sarf etmeli”

Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemile Çelik ise ‘Kadın ve Girişimcilik’ konusunda veriler paylaştı; girişimci olmak isteyen, aday olan hatta girişimci olup geliştirmek isteyenler için tavsiyelerde bulundu. Dünya nüfusunun yüzde 49,58’ini; TÜİK verilerine göre Türkiye’de de kadınların nüfusun yüzde 49,9’unu oluşturduğunu belirten Prof. Dr. Çelik; “İstihdam açısından baktığımızda ise istenen seviyede olmadığımızı görüyoruz.

Erkeklerde istihdam oranı yüzde 63 iken, kadınlarda ise yüzde 28,7 oranında. Yani kadınlar iş hayatında biraz daha aktif olmak, istekli ve motivasyonlu olmak durumunda. Bir şeylerin ille de kendilerine sunulmasını beklemek değil, kendilerinin çaba sarf etmesi gerekiyor. Çalışma hayatında olumlu gelişmeler olmakla birlikte, kadınların çalışma hayatında kalma süresi 7 yılda 2,4 yıl artmıştır” diye konuştu.

“Güçlü bir girişimcilik için bilişimi çok iyi kullanmak zorundayız”

Hane halkı bilişim teknolojileri kullanım araştırması sonuçlarına da dikkat çeken Prof. Dr. Çelik; “Bu araştırmaya göre, cinsiyete göre internet üzerinden mal veya hizmet siparişi verme ya da alma oranı, kadınlarda yüzde 32,7 iken, erkeklerde ise bu oran yüzde 40,2’lerde. Dolayısıyla internet üzerinden girişimcilikte bilişim alanında bu sayıların artması gerekiyor. Bilişim ile barışık olmamız ve bilişim alanında yatırım yapmamız kaçınılmaz. Çünkü dünya buraya doğru gidiyor. İşin ucundan yakalayabilmek için mutlaka bilişim odaklı olmak durumundayız.Bilişimi çok iyi kullanmak ve kullandırtmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Seminerin sonunda konuşmacılara teşekkür plaketleri verilirken, Akdeniz ilçesi sınırlarında yaşayan başarılı 8 girişimci kadına da törenle ödülleri takdim edildi. Etkinlikte, kadınların emeği ve alın terinden çeşitli karelerin de sunulduğu fotoğraf sergisi de konukların ziyaretine açıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”