Akdeniz’de Metruk Binalarla Mücadele Sürüyor

Akdeniz Belediyesi, sahiplerince terk edildiği için zaman içinde harabeye dönen, vatandaşların can ve mal güvenliği açısından tehlikeler barındıran metruk yapıların yıkım çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

30 Aralık 2021 Perşembe, 12:23
Akdeniz’de Metruk Binalarla Mücadele Sürüyor
-

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yasal süreci tamamlanan terk edilmiş yapıların yıkımını belirledikleri plan ve program kapsamında iş makineleri yardımıyla sürdürüyor. Terk edilmiş yüzlerce yapının yıkımını yapan ekipler, son olarak Karaduvar Mahallesi 65131 Sokak Numara 54 adresinde bulunan 2 katlı metruk binanın kontrollü yıkımını tamamladı. Çevre güvenliğini sağlayan ekipler, tonlarca inşaat moloz ve atığını iş makineleri yardımıyla kamyonlara yükleyip mahalleden çıkardı.

“Terk edilmiş harabe haldeki yapılarla ilgili çok şikâyet alıyoruz”

Metruk yapılara ilişkin vatandaşlardan yoğun talep ve şikâyet aldıklarını belirten Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, sahiplerince terk edilip kullanılmayan yapıların, halkın can ve mal güvenliğini tehdit ettiğine dikkat çekti. Bu tür metruk yapıları oyun alanına çeviren küçük çocukların can güvenliğinin tehlike altına girdiğine de işaret eden Başkan Gültak, yer yer madde bağımlılarının mekânına dönüşen sahipsiz yapıların toplumsal sorunlara sebep olduğunu ifade etti.

Başkan Mustafa Gültak, “İnsanlarımızın can ve mal güvenliği açısından büyük riskler ve tehlikeler yaratan, yer yer sosyal sıkıntılara sebep olan, görsel kirlilik yaratıp kent estetiğini bozan terk edilmiş bu tür yapılarla ilgili talepler, ilgili birimlerimiz tarafından en kısa sürede programa alınmakta ve gereği yapılmaktadır. Nitekim göreve geldiğimiz ilk günden beri en çok şikâyet ve başvuru aldığımız konuların başında metruk yapılar gelmekte. Akdeniz sakini vatandaşlarımızı huzursuz eden metruk yapılara karşı çalışmalarımız aralıksız devam edecek” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”