Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir Yeni Yıl Dolayısıyla Mesaj Yayımladı

Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir yeni yıl dolayısıyla yayımladığı yazılı mesajında, Türkiye’nin 2021 Hukukun Üstünlüğü Endeksi'nde 139 ülke arasında 117. sırada yer aldığını belirterek, yeni yılda hukuk ve adalet mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

30 Aralık 2021 Perşembe, 12:21
Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir Yeni Yıl Dolayısıyla Mesaj Yayımladı
-

Türkiye’nin 2021 Hukukun Üstünlüğü Endeksi'nde 139 ülke arasında 117. sırada yer aldığının bilgisini veren Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir, “Ülkemizde hukuksuzluğun had safhada yaşandığı 2021 yılını geride bırakırken, 2022 yılını umutla kucaklıyoruz. Yeni yılın; insan hakları ve hukukun üstünlüğünün hâkim kılındığı, adil yargılama ile savunma hakkının üstün tutulduğu, adaletin zamanında tecelli ettiği, meslek sorunlarımızın son bulduğu, ekonomik kalkınma, barış ve toplumsal huzurun sağlandığı, dünyada savaşların, kadın cinayetleri, çocuk istismarı ve çocuk işçiliğinin son bulduğu, hiç bir anne ve babanın evladı için gözyaşı dökmediği, terörün ve pandeminin son bulduğu bir yıl olması en büyük temennimiz” ifadesini kullandı.
“SAVUNMA BİR GÜN HERKESE LAZIM OLACAK”
Mersin Barosu olarak, Kadın Hakları Merkezi, Çocuk Hakları Merkezi, İnsan Hakları Merkezi, Kent ve Çevre Komisyonu ile Hayvan Hakları Komisyonu başta olmak üzere, baro bünyesindeki diğer komisyonlarda görev alan meslektaşlarıyla birlikte hukuk ve adalet mücadelesini, toplumsal farkındalık çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Özdemir, “Ülkemizin kanayan yarası olan kadın ve çocuk hakları sorunu konusunda kentimizde etkin ve çözüm odaklı çalışmalar gerçekleştirmek için belediyelerimiz başta olmak üzere, birçok kurum, kuruluş ve dernekle işbirliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.
Ülkemizde özgür ve bağımsız savunma mesleğinin işlevsiz hale getirilmesi yönünde atılan adımlara karşı, Mersin Barosu olarak mücadele etmeye devam edeceğiz. Çünkü savunma, hukuk devletinin, adaletin, kişi temel hak ve özgürlüklerin güvencesidir. Avukatın olmadığı yerde adalet olmaz. Unutmamak gerekir ki; savunma, bir gün herkese lazım olacaktır. 2022 yılının dünyada umut ettiğimiz gibi bir yıl olmasını temenni ederek, tüm meslektaşlarımızın ve ulusumuzun yeni yılını kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”