Alaşehir'de kurulan Kızılay iftar çadırı, Ramazan ayının manevi atmosferini paylaşmak isteyen vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanıyor. Her akşam yüzlerce kişinin katıldığı iftar programında, farklı sosyal kesimlerden insanlar aynı sofrada oruç açmanın mutluluğunu yaşıyor. Bu etkinlik, hem yardımlaşma hem de kaynaşma açısından önemli bir fırsat sunuyor. Kızılay gönüllüleri, iftar saatine kadar titiz bir hazırlık yaparak yemeklerin dağıtımını gerçekleştiriyor.
İftar programına Alaşehir Kaymakamı Alper Faruk Güngör, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, AK Parti Alaşehir İlçe Başkanı Fedayi Kozan ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Protokol üyeleri, vatandaşlarla aynı sofrada iftar yaparak Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ruhunu birlikte deneyimledi. Program sırasında, protokol üyeleri vatandaşlarla yakın ilgi göstererek sohbet etme imkanı buldu.
Kaymakam Güngör, iftar programına katılarak Kızılay gönüllü yeleğini giydi ve vatandaşlara yemek dağıttı. Kendi elleriyle yemek ikram eden Güngör, aynı zamanda vatandaşlarla sohbet ederek Ramazan aylarını tebrik etti. Vatandaşlar, Kaymakam Güngör'ün iftar programına katılmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.
Türk Kızılayı Alaşehir Şube Başkanı Nedim Yamak, Ramazan ayının birlik ve beraberlik açısından büyük bir önem taşıdığını vurguladı. Yamak, "Ramazan ayı, bolluk, bereket, mağfiret, birlik ve beraberlik ayıdır. Manevi duyguların en üst seviyeye ulaştığı bu mübarek ayda insanlar birbirine daha fazla yakınlaşır. Dargınlıklar unutulur, kardeşlik duyguları pekişir." şeklinde konuştu.
Yamak, Ramazan ayının aynı zamanda yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu belirterek, ihtiyaç sahibi vatandaşların gözetildiği bu dönemin toplumsal dayanışmayı güçlendirdiğini ifade etti. Kızılay olarak Ramazan boyunca iftar sofraları kurarak bu manevi atmosferi vatandaşlarla paylaşmaya devam edeceklerini söyledi.
İftar programı, Alaşehir Müftüsü Mehmet Ali Dilek’in yaptığı dualarla vatandaşların oruçlarını açmasıyla başladı ve yemek sonrası yapılan dua ile sona erdi.
