Bolu'da Gerçekleşen Kurban Bağışı Davasında Müştekiler Sanıklardan Şikayetçi Olmadı

Bolu'da görülen kurban bağışı davasında, müştekiler sanıklardan şikayetçi olmadıklarını belirtti. Duruşmada, 36 mağdurdan 21'i ifade verdi ve yaşanan süreçle ilgili detayları paylaştı.

Bolu'da Gerçekleşen Kurban Bağışı Davasında Müştekiler Sanıklardan Şikayetçi Olmadı
Bolu'da görülen kurban bağışı davasında, müştekiler sanıklardan şikayetçi olmadıklarını belirtti. Duruşmada, 36 mağdurdan 21'i ifade verdi ve yaşanan süreçle ilgili detayları paylaştı.

Bolu'da, "rüşvet ve irtikap" suçlamalarıyla yargılanan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve diğer sanıkların bulunduğu davanın üçüncü duruşması gerçekleştirildi. Duruşma, sanık sayısının fazla olması nedeniyle Bolu Sosyal Bilimler Lisesi Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Sanıklara, "icbar suretiyle irtikap", "irtikaba teşebbüs", "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık" ve "5072 Sayılı Vakıf ve Dernekler Yasası’na muhalefet" suçlamaları yöneltiliyor.

Duruşmada, 2025 yılında vatandaşlardan toplanan kurban bağışlarıyla ilgili iddialar gündeme geldi. Müfettiş raporlarına göre, vakıf kayıtlarında kurbanlık hayvan alımı veya kesimine dair herhangi bir işlem yapılmadığı ifade edildi. Davaya katılan 36 mağdurdan 21’i duruşmaya katılarak, sanıklardan şikayetçi olmadıklarını belirtti.

Müştekilerin İfadeleri

Orhan Özpolat, vakfın faaliyetlerinden sosyal medya aracılığıyla haberdar olduğunu ve bağışını özgür iradesiyle yaptığını ifade etti. "Kurbanın kesilmeyeceğinden haberim yoktu" diyen Özpolat, kurban eti ulaştırıldığını ancak daha sonra bir arkadaşına verdiğini belirtti. Ayrıca, sanıklardan şikayetçi olmadığını da vurguladı.

Tuğba Çufaoğlu, sosyal medyadan bağış toplandığını öğrendiğini belirterek, "Bu bağışı kurban ibadetimi yerine getirmek için yaptım. Zararım 13 bin lira ama karşılandı" dedi. Halil İbrahim Yıldıran ise, belediyeye sürekli bağış yaptığını ve paranın nereye gittiğini kontrol etmediğini, kurban kesilmeyeceğinden habersiz olduğunu ifade etti.

Para İade Süreci

İsmail Yaşmum, bağışını vakfın hesabına gönderdiğini, kurban kesilmeyeceğini bilmediğini söyledi. Ayrıca, gönderdiği paranın savcılık ifadesinden sonra iade edildiğini belirtti. Hakkı Fidan, yıllardır bu tür vakıflara bağış yaptığını ve gönderdiği paranın nereye gittiğini sorgulamadığını ifade etti.

Cihan Sarıyıldız, bağış çağrısını billboardlardan gördüğünü ve gönderdiği paranın iade edildiğini söyledi. Mehmet Öztürk, kurban bağışı ilanlarını caddelerde gördüğünü, 13 bin lira gönderdiğini fakat kesilmeyeceğinden haberdar olmadığını ifade etti. Filiz Ayhan, bağışının kendisi için önemli olmadığını ve paranın iade edildiğini belirtti.

Gülten Sezer Gülener, bağışını çocuklara yardım amacıyla yaptığını ve paranın geri iade edildiğini söyledi. Uğur Özcan, sosyal medyada gördüğü ilan üzerine bağış yaptığını ve kurbanın kesilip kesilmeyeceği konusunda bilgi sahibi olmadığını ifade etti. Duruşmaya katılan diğer kişiler de sanıklardan şikayetçi olmadıklarını belirtti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin