Amasya Merkez'de Köprü Girişinde Çökme Olayı Ekipler Tarafından Onarıldı

Amasya Merkez'de meydana gelen köprü girişindeki çökme, vatandaşların endişelerine neden oldu. Ekipler, çökme alanını onarıp güvenli hale getirdi.

Amasya Merkez'de Köprü Girişinde Çökme Olayı Ekipler Tarafından Onarıldı
Amasya Merkez'de meydana gelen köprü girişindeki çökme, vatandaşların endişelerine neden oldu. Ekipler, çökme alanını onarıp güvenli hale getirdi.

Amasya'da, Yeşilırmak Nehri üzerinde bulunan Kurtboğan Köprüsü'nün yol ile bağlantı kısmında ciddi bir çökme meydana geldi. Uzun süreli yağışların etkisiyle oluşan bu durum, çevre sakinlerini tedirgin etti. Çökmenin ardından, durumu fark eden vatandaşlar olayla ilgili derhal belediyeye ihbarda bulundu. Ekipler, olay yerine hızla intikal ederek, hemen incelemelere başladı. Çökme alanında yapılan çalışmalarda, iş makineleri ile çukuru genişletip zemini sağlamlaştırarak dolgu işlemi gerçekleştirdi.

Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi, sosyal medya üzerinden yapılan çalışmanın görüntülerini paylaşarak, "Kurtboğan Köprüsü çıkışındaki çökmeye hızlı müdahale ederek vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamasını önleyen tüm ekip arkadaşlarıma emekleri ve özverileri için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Olay sonrası kendilerini endişeli hissettiklerini belirten vatandaşlardan Latif Şahinkaya, "Köprünün girişinde çukur oluştu. İnsanların, araçların geçtiği bir yer. Dikkat edilmeseydi araçta ya da insan da düşebilirdi" şeklinde konuştu. Ayrıca, bölgede uzun süredir devam eden yağışların etkisiyle Yeşilırmak Nehri'ndeki su seviyesinin arttığını hatırlatan Muzaffer Abacı, köprülerin bu tür riskler açısından gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin