Anamur Belediyesi Danışmanlık Merkezi Açılıyor

Anamur Belediyesi yine bir ilke imza atıyor. Yakın zamanda açılışını  yaptığı spor  tesislerle  adından söz ettiren Anamur Belediyesi yine sürpriz bir proje açılışına imza atıyor.  Anamur Belediye Başkanı ve Ekibi yaklaşık 4 aydan beri üzerinde çalıştığı “Danışmanlık Merkezinin” açılışını yapacak.

14 Kasım 2017 Salı, 09:03
Anamur Belediyesi Danışmanlık Merkezi Açılıyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Merkez iki uzman Psikolog bir büro personeli  ile haftanın 6 günü hizmet verecek. Merkezde çağımızın en büyük sorunlarından olan dikkat eksikliği, öğrenme güçlüğü, unutkanlık, stres kaygı, sınav kaygısı, hiperaktivite, başta olmak üzere bir çok sorun hakkında danışmanlık hizmeti verilecek.
  Projenin mimarlarından olana Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe “ vatandaşlarımızın desteği, güveni ve  çocuklarımızın sevgisi ile projelerimize devam ediyoruz. Yine bir ilke imza atıyoruz. Türkiye’de nadir belediyelerin bünyesinde bulunan danışmanlık merkezimizi hizmete sokuyoruz. Bu proje için yurtdışından, yurt içinden birçok uzman hocamızdan destek aldık.  Emsal projeleri inceledik. Ve en iyisini yapmaya çalıştık. Her şey geleceğimizin teminatı çocuklarımız için. Vatana millete hayırlı uğurlu olsun “ şeklinde konuştu..
Merkezin beyin takımında yerini alan diğer bir isim ise  PDR. Uzmanı. Danışman. YRD. Doç. Dr.  Adem Şat ise Diko-Ges sisteminin önemine dikkat çekti.
  Her Çocuk Özeldir..
  Sözlerine devam eden Şat “Diko-Ges Metodu, özellikle dikkat eksiliği, hiperaktivite bozukluğu, özgül öğrenme güçlükleri, okul çağı uyum problemleri, öfke dürtü kontrol bozukluğu, unutkanlık, tembellik gibi birçok okul çağı problemlerine ilişkin etkin çözüm sunar. Ülkemizde öğrenim gören öğrencilerin hemen hemen %20 ‘si nin yukarıda saydığımız problemleri yaşadığını düşündüğümüzde, Diko-Ges Metodunun ne kadar önemli bir çalışma olduğu anlaşılmaktadır. Diko-Ges Metodu, her çocuk özeldir felsefesinden yola çıkmış bir sistemdir. Her çocuk özeldir ve yaşadığı özel problem çözülürse mutlaka başarıya ulaşır. Diko-Ges Metodu, Pdr Merkezi tarafından geliştirilmiş ve yüzlerce öğrencinin başarıya ulaşmasında etkin rol oynamıştır. Diko-Ges Metodu, ülkemizde uygulanan sistemler içerisinde en etkili çözüm sunan sitemdir. Diko-Ges Metodu, Danışmanlık merkezi, aile, çocuk ve öğretmen sacayaklarından oluşur. Bu sacayaklarından birinin sürece dâhil olmaması ya da sorumluluğunu yerine getirmemesi durumunda süreç sekteye uğrayabilir. Tüm sacayakları sorumluluklarını yerine getirmesi durumunda, çocuktan çocuğa değişmek kaydıyla %65 ile %95 arasında akademik performans artışı sağlar. Siz de çocuklarınızın başarısını ve mutluluğunu istiyorsanız Anamur Danışmanlık Merkezinin sunduğu bu sistemden yararlanın” dedi
Merkezde hizmet verecek psikologlardan  olan Uzman Psikolog Sevgi Nar “ Anamur’da doğmuş büyümüş birisi olarak bu projede Anamur’un çocuklarına dokunabilme fırsatı beni çok heyecanlandırıyor. Psikoloji alanında 4 sene lisans eğitimi aldıktan sonra doğduğum topraklara gelerek Engellilerimize hizmet vermeye başladım 2 buçuk sene burada çalıştıktan sonra 2016 yılında başladığım yüksek lisans programındaki klinik psikoloji ve çocuk psikolojisi alanındaki uzmanlığımın ardından böyle bir proje ile Anamur Belediye Başkanımız Sayın Mehmet TÜRE’ ye sunum yaptım.
Başkanımız projeyi beğenip destek verip ‘’Anamur’un bir muzu bir çocuğu var. Çocuklar keşfedilmeyi bekleyen birer hazinedir.’’ parolasıyla gerekli fiziki ortamı bize sağladı .Anamur’umuzun çocuklarına; geleceğimizin mimarlarına, en güzel alt yapıyı hazırlama yolunda yurt dışından getirttiğimiz psikolojinin teknoloji ile buluşma noktası olan Neurofeedback cihazı ile bizim bilgi, yetenek ve tecrübelerimiz doğrultusunda en iyi hizmeti vereceğiz. Sizlere kurumumuzda neler yapılacağı ile ilgili teknik bilgileri, proje tanıtımında yer verdiğimiz için çok fazla değinmeyeceğim.
En Büyük İhtiyacımız Sevgi…
Ofisimiz, çocukların ve sizlerin rahat edebileceği, çocuklarınızın kendini klinik ve okul ortamından ziyade bir ev ortamında bulabileceği; gelmekten keyif alacağı bir yer olarak dizayn ettik. Bilgi ve becerilerimize güveniyoruz, yöntemlerimize güveniyoruz. Biriktirdiğimiz bütün bilgi ve becerileri sonuna kadar kullanıp, elimizden gelenin daha fazlasını yapmaya söz veriyor, herkesi açılışımıza bekliyoruz.
 
Son olarak bir çocuğun en büyük ihtiyacı Sevgidir. Çocuklarımızı sevdiğimiz sesli olarak söyleyelim, sevgimizi onlara gösterelim. Sevgiyle, hoşçakalın. “ şeklinde kendini anlattı.
senelik üniversite hayatımı;  Fen edebiyat fakültesi psikoloji bölümünü; bölüm, fakülte ve üniversite olmak üzere 3 alanda birincilik Merkezin diğer bir Psikoloğu Büşra Nur Yılmaz  “ Öncelikle kendimden bahsetmek istiyorum. 5 le 2016 senesinde tamamladım. Alanımda daha iyisi olmak ve daha iyi bir hizmet verebilmek adına eğitimlerime devam ediyorum. Mezun olduktan sonra büyüdüğüm yere gelip bu projede yer almak gurur vericidir. Sayın Başkanımız Mehmet TÜRE Bey e destekleri, sağladığı imkanlar ve Anamur a böyle bir sistem kazandırdığı için teşekkürlerimi sunuyorum.
Çocuğum Ders Çalışmıyor..
Proje sürecinde Ailelerin en çok yakındığı durum “çocuğum ders çalışmıyor, saatlerce süren mücadelelerimiz oluyor. Ne yapmalıyız bilmiyoruz.” dur. Anamur Belediyesi Danışmanlık Merkezi olarak bu süreçte sizlerleyiz. Özellikle okul çağı problemleri olan dikkat eksikliği, hiperaktivite ve özgül öğrenme güçlüğü durumlarında Neurofeedback yöntemi etkin şekilde kullanılmaktadır. Dikkat hiçi her şeye dönüştüren bir kavramdır. Çocuğun yaşamına dokunabilmek, engellerini kaldırarak asli potansiyelinin ışığını göstermesi bizim amacımızdır. Sayın Belediye Başkanımız Mehmet TÜRE nin dediği üzere “ Çocuklar keyfedilmeyi bekleyen birer hazinedir.” Bu süreçte aileyle ve öğretmenlerle etkin şekilde iletişim halinde olmak temel kuralımızdır. Kurumumuzda uyguladığımız zeka testleri, dikkat testleri ve gelişim testleri ile çocuklarınızı keşfetmeye bir adım daha yaklaşalım. Sunulan bu hizmetten sizler de yararlanın.” Şeklinde konuştu.
 
Anamur Belediyesi Danışmanlık Merkezi Açılıyor
Anamur Belediyesi Danışmanlık Merkezi Açılıyor
Anamur Belediyesi Danışmanlık Merkezi Açılıyor
Anamur Belediyesi Danışmanlık Merkezi Açılıyor
Anamur Belediyesi Danışmanlık Merkezi Açılıyor

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı