Anamur'da Cumhuriyetin 94. Yılı Kutlamaları

Anamur’da Cumhuriyetin 94.  Yaşı Anamur Belediyesi tarafından  muhteşem bir konserle kutlandı. 

30 Ekim 2017 Pazartesi, 15:22
Anamur'da Cumhuriyetin 94. Yılı Kutlamaları
-

Anamur Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğünce  düzenlenen kutlamalara Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe,  Anamur Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ömer Seymen, Belediye Meclis üyesi Ayhan Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Gürel ve çok sayıda vatandaş katıldı.  
Gece yaklaşık 60 Anamur Belediye Konservatuvarı öğrencisinin meşale gösterisi sonrası saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması  ile başladı. Anamur Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisi ile devam etti. Gecede Sevilen sanatçı Yıldız Çam sahne aldı. Yaklaşık iki saat sahnede kalan Yıldız Çam  “Neredesin Sen, Mihriban,  Hasret Kimseye Kalmasın” gibi efsaneleşmiş türküler, şarkılar seslendirdi. Konserde Sanatçı Yıldız Çam’a Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ve Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ömer Seymen tarafından plaket takdiminde  bulundu.  
Başkan Türe: “Bu Vatanı Bölemeyecekler, Asil Türk milletini Birbirine Düşüremeyecekler.”
Plaket takdimi sonrası söz alan Başkan Türe” “Cumhuriyetimizin 94. Yaşını kutluyoruz. Henüz çok genç bir cumhuriyetiz ama bizim temellerimiz 5 bin yıl öncesine dayanıyor.  Son zamanlarda ülkemiz üzerinde çok değişik oyunlar oynanıyor. Hani bir söz var ya Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur tam olarak o noktadayız.  Üç kıtadaki soydaşlarımızın ekonomik, siyasi bağımsızlık gibi sıkıntılarından dolayı Türkiye Cumhuriyetine umut bağladılar. Bizler 3 kıtaya hâkim olmuş bir ecdadın torunları olduğumuz için tarihsel bir sorumluluk taşıyoruz. Ne yazık ki bu sorumluluğu yerine getiremiyoruz. Dışardaki düşmanlarla içerdeki hainler ele ele verip vatanımıza haince saldırmaktadırlar. Ama unuttukları bir şeyler var Türkiye Cumhuriyetinin sınırları şehit kanları ile çizilmiştir. Bu vatanı bölemeyecekler, asil Türk milletini birbirine düşüremeyecekler. Çünkü bizim Atatürk ilke ve inkılaplarına, Atatürk’ümüze, vatanımıza sımsıkı bağlı gençlerimiz var.
Bu vatan için her şeyi, siyaseti bir kenara bırakıp rehber olarak Kuran’ı lider olarak Mustafa Kemal Atatürk’ü anacağız. Bizim Allah ile aramıza girmeye, Mustafa Kemal Atatürk ile aramıza girmeye hiç kimsenin hakkı yok. “ şeklinde konuştu.
Gecenin sürprizi ise Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’den geldi.  Başkan Türe gecede Sabahatin Ali tarafından kaleme alınan  “Aldırma Gönül” isimli türküyü seslendirdi.  
Konser ve Kutlamalar Sanatçı Yıldız Çam, Başkan Mehmet Türe ve vatandaşların Türk bayrağı sallayarak Türkiyem ve Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa parçalarını söyledikten sonra sona erdi.
 















Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti