Erdemli Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sezana Hızlı Başladı

Erdemli Belediyesi Şehir Tiyatrosu 2017-2018 sezonunu yedi oyunla açtı. Her hafta farklı bir oyun ile izleyicinin karşısına geçilecek. Oyunlar kapalı perde oynuyor.

30 Ekim 2017 Pazartesi, 15:25
Erdemli Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sezana Hızlı Başladı
-

YEDİ OYUNLA “SAHNE” DEDİLER

2014 yılı içerisinde temelleri atılan ve ilçenin ilk olma özelliğini taşıyan Erdemli Belediyesi Şehir Tiyatrosu 2015 yılından bu yana sergilediği oyunlarla, Erdemli halkının tiyatro ihtiyacını karşılıyor. Her hafta Cuma günleri perdelerini açan şehir tiyatrosu, 2017-2018 sezonuna hızlı bir giriş yaparak seyircisiyle buluşmaya başladı. Şehir Tiyatrosunun 2015’de izleyici karşısına çıktığı Deli Dumrul oyundan itibaren sürekli olarak yeni oyunlar hazırladığı ve her oyunda salonun tamamen dolduğu kaydedildi. Bu durumun Erdemli insanın tiyatroya olan açlığının ve ilgisinin bir işareti olduğu yorumları yapılırken, Erdemli’nin sanat şehri olma yolunda emin adımlarla yürüdüğü sanat çevrelerince yorumlandığı gözlemlendi.
BAŞKAN TOLLU: ERDEMLİ SANAT ŞEHRİ OLUYOR
2009 yılında göreve geldiklerinde Erdemli’nin her anlamda eksiklikleri olduğunu kaydeden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçenin hem fiziki hem sosyal hem de kültürel anlamda bu eksikliklerini giderme gayreti içerisine girdiklerini ve bunda da başarılı olduklarını dile getirdi. Bu anlamda ilk olarak bir öncelik sırası yaptıklarını ve işe fiziki sorunların halli ile başladıklarını ifade eden Tollu, süreç ilerledikçe diğer hizmetlere de başladıklarını ve her işte olduğu gibi bu işte de başarıyı yakaladıklarını beyan etti. Şu an Erdemli’nin sanat şehri olması yolunda çok önemli mesafeler katettiğini vurgulayan Tollu, her alanda gelişim sözleri olduğunu ve bunda da kararlılıkla icraatlarını yerine getirdiklerini söyledi. Kültürel ve sanatsal belediyecilik anlamında özellikle de 2014 sonrasında başarıyı yakalamak adına büyük hamleler gerçekleştirdiklerini beyan eden Tollu, “amacımız toplumun bu ihtiyacını gidermek, onları bir araya getirmek, bizler için en önemli hadise olan birlik ve beraberlik olgusunu tesis etmektir. Halkımız yıllardır bu tür faaliyetlerden mahrum edilmiş ve sanatsal, kültürel gelişim hep eksik kalmıştır. Bizler, belediye bünyesinde birçok sanat faaliyetini kendi imkanlarımızla başlattık. Önce sanat kursları açtık sonra da uygulamaya geçtik. Şehir tiyatromuz da bunlardan bir tanesi. Son derece başarılıyız. Bir taraftan oyunlarımız sahneleniyor, bir taraftan da devam eden kurslarımız sayesinde yeni yeni oyuncular alttan yetişiyor, tiyatroyu bir kültür olarak ilçemize bu vesileyle armağan ediyoruz. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor, başarılar diliyorum” dedi.
Ekim ayı içerisinde başlayan yeni sezonda Erdemli Belediyesi Şehir Tiyatrosunun “Töre” ve “Kırmızı Işık” adlı iki oyunla seyirciyle buluştuğu bildirilirken, bunlardan hariç beş yeni oyunun da sahnelenmeye hazır olduğu ifade edildi. 
 






Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”