Ankara'da Ayhan Bora Kaplan Davasında 4 Sanık Tahliye Edildi

Ankara'daki Ayhan Bora Kaplan davasında 4 sanığın tahliyesine karar verildi. Mahkeme, tutuklu sanıkların durumu hakkında değerlendirme yaparak, bazı sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Ankara'da Ayhan Bora Kaplan Davasında 4 Sanık Tahliye Edildi
Ankara'daki Ayhan Bora Kaplan davasında 4 sanığın tahliyesine karar verildi. Mahkeme, tutuklu sanıkların durumu hakkında değerlendirme yaparak, bazı sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde gerçekleştirilen duruşmaya, Ayhan Bora Kaplan ve Serdar Sertçelik'in de aralarında bulunduğu tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı. Duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanan müşteki sanık Ufuk Gültekin ise duruşmaya katılım sağladı. Mahkeme Başkanı, bu duruşmada sanık beyanlarının dinleneceğini belirtmesinin ardından, tutuklu sanık Muhammed Kaplan’ın savunmasıyla duruşma başladı.

Tutuklu sanıklardan Fethi Koyuncu, ifadesinde adının geçmediğini ifade ederek, "Ben işi gücü bırakmışım, milleti vurduruyormuşum. İfadelerin hiçbirinde yokum. Sadece gizli tanık beyanına dayanarak ceza aldım. Başkasının yaptığı suçun cezasını çekiyorum, 2 yıldır içerideyim" dedi. Koyuncu, olaylarla hiçbir ilgisinin olmadığını belirtti.

Diğer tutuklu sanık Furkan Anıl Bahar ise, "Örgüt üyesi olacak kadar salak değilim. Yüksek lisansını yapmış birisiyim" şeklinde savunma yaptı.

Tanık olarak dinlenen tutuklu sanık Serdar Sertçelik’in abisi S.S., "Ben polislerin isimlerini duydum, Metehan ile bir kez konuşmuştum. Çoğu olayı medyadan duydum, bilgim yoktur" ifadelerini kullandı. Ayrıca, buluntu telefondaki mesajların kendisine ait olmadığını vurguladı.

Serdar Sertçelik’in babası tanık E.S., oğluyla son görüştüğü zaman diliminde yurtdışında olduğunu ve görüşmelerinin sınırlı olduğunu belirtti. Oğlunun yurtdışına gidişi ile ilgili bir bilgisi olmadığını ifade etti.

Bomba İmha Şubesinde görevli polis memuru tanık M.S., Murat Çelik'in odasında önemli bilgiler aktarılacağına dair bir şahsı kabul ettiğini belirtti. Bu kişiyle yaptıkları görüşmeyi kayıt altına aldığını ve bu kaydın içeriği ile ilgili mahkemede tartışma yaşandığını dile getirdi.

Mahkeme, duruşma sonrası sanıkların tahliyesine karar verirken, Adnan Kaplan ve Muhammed Kaplan'ın başka dosyalardan tutuklu olmaları nedeniyle cezaevinden tahliye edilmeyeceklerini belirtti. Ayhan Bora Kaplan ve Serdar Sertçelik’in ise tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Duruşmanın bir sonraki tarihi 1 Haziran olarak belirlendi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin