Bakan Tekin, toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin önemine değindi. "Türkiye, bu küresel iklimin ortasında kendi vakur çizgisini muhafaza etmeye çalışıyor" diyen Tekin, siyasetin öfke ve provokasyon üzerinden şekillendiğini belirtti. Sosyal medyanın insani ilişkileri zayıflattığını ifade eden Bakan, "Kimlikler, zenginlik olarak değil, tedirginlik kaynağı olarak tarif ediliyor" dedi. Eğitim sisteminin bu bağlamda büyük bir sorumluluk taşıdığını vurguladı.
Eğitimde İnsani Değerler
Bakan Tekin, eğitim politikalarının merkezine insan ve toplum tasavvurunu koyacaklarını belirtti. "Öğrencilere adalet ve merhametle yönetebilecek bir ahlâk kazandırmalıyız" diyen Bakan, öğretmen yetiştirmenin yanı sıra müfredatın da bu anlayışla yeniden düzenleneceğini açıkladı. "Eğitimde fırsat eşitliğini ve bireylerin kimlikleriyle barışık olmalarını hedefliyoruz" dedi.
Kapsayıcı Bir Eğitim Modeli
Bakan Tekin, Anadolu irfanının uzlaşı kültürünü yaşatmanın önemli olduğunu belirterek, eğitimde kapsayıcı ve çoğulcu bir anlayışı benimsediklerini söyledi. "Türkiye Yüzyılı Maarif Modelimizle irfanımızı ve tarihimizin hikmet mirasını, demokratik hayatımızın temel dayanağı haline getireceğiz" ifadelerini kullandı. Ayrıca, haksızlıkların karşısında duracaklarını ve insan onurunu savunacaklarını vurguladı.
Toplantının sonunda Bakan Tekin, katılımcılara plaket takdim etti ve toplu hatıra fotoğrafı çekildi. Bakan, eğitimde uzlaşıyı ve irfanı önceliklendirdiklerini yineleyerek programı sonlandırdı.