Eğitim-Bir-Sen Kadın Komisyonları, "Örgütlü kadın, güçlü toplum" temasıyla gerçekleştirdiği buluşmada, kadın eğitim çalışanlarının karşılaştığı zorlukları, elde edilen kazanımları ve gelecekteki hedefleri detaylı bir şekilde ele aldı. Toplantıda, ayrıca kadınların küresel sistemin getirdiği sorunlara karşı duruşları, sapkın ideolojilerle mücadelenin önemi, dijital dünyanın denetimi, aile değerlerinin korunması ve şiddetle mücadele konuları da masaya yatırıldı.
Toplantının açılışında konuşan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "34 yıllık sendikal mücadelemizi, emeğimizi değerli kılmak ve ekmeğimizi büyütmek için sürdürüyoruz. Aynı zamanda, küresel güçlerin dayattığı yozlaşmış anlayışa karşı da tavır alıyoruz" dedi.
Yalçın, konuşmasına şöyle devam etti:
"Kapitalist sistemin barış üretmediği gibi, 'kadın hakları' adı altında sunulan paketlerin de insanlığı tehdit ettiğini unutmamalıyız. Kadın, toplumun vicdanı ve medeniyetin taşıyıcısıdır. Eğitim-Bir-Sen olarak bizler, bu anlayışla hareket ediyoruz."
Yalçın, kadınların destekleriyle büyüyen sendikal mücadelelerinin, adaletin ve insan onurunun savunulmasında önemli bir rol oynadığını belirtti.
Eğitim-Bir-Sen'in kadın komisyonunun, sendikal mücadele ile birlikte ülkenin geleceği için de önem taşıdığını vurgulayan Yalçın, "Kadının emeği güçlendikçe toplum güçlenir" dedi.
Ali Yalçın, sendikal mücadelelerinde kararlılıklarını sürdürdüklerini belirterek, "Ücret adaleti ve kamu personel sisteminin reforme edilmesi için mücadelemiz devam edecektir" ifadelerini kullandı.
Toplantıda, Eğitim-Bir-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, aile ve kadın emeğinin korunmasının önemine dikkat çekerek, "Aile zayıflarsa, toplum ayakta kalamaz. Bu nedenle aileyi merkeze alan politikaların güçlendirilmesi gerekmektedir" dedi.
Aydın, kadın kamu çalışanlarının haklarını korumaya yönelik önerilerde bulunarak, analık haklarının genişletilmesi ve çalışma sürelerinin yeniden düzenlenmesini talep etti.
Dijitalleşmenin aile yapısı üzerindeki etkilerine de değinen Aydın, "Dijital dünyanın esiri değil, efendisi olmalıyız" şeklinde konuştu. Aile dostu dijital içeriklerin önemine vurgu yaparak, şiddet ve müstehcen içeriklere karşı hukuki tedbirler alınması gerektiğini belirtti.
Sonuç olarak, Eğitim-Bir-Sen Kadın Buluşması, kadınların hakları için verdikleri mücadelenin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Eğitim-Bir-Sen, kadınların toplumda daha görünür olması için kararlılıkla çalışmaya devam edecektir.
