Rüşvet ve yolsuzluk suçlamalarıyla yargılanan eski DHMİ Daire Başkanı Mehmet Cemil Acar, Ankara 89. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmaya, bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada, Acar’ın eski eşi tutuksuz sanık Çağla Acar ve taraf avukatları da hazır bulundu. Mahkeme hakimi, dava dosyasına gelen evrakları okuduktan sonra tutuksuz sanık Çağla Acar’a söz verdi. Bu duruşmada savunma yapmayacağını belirten Acar, mahkemeden süre talep etti. Tutuklu sanık Mehmet Cemil Acar ise süresiz bir talepte bulunmadığını, savunma yapmak istediğini ifade etti.
Acar, söz alarak, “Bu dava ne DHMİ ne de Ulaştırma Bakanlığı davasıdır. Bu, birkaç bürokratın kişisel husumet soruşturmasıdır. Müfettişlik aşamasında savunma vermediğim yazılmıştır, bu yalandır. DHMİ’deki yönetim değişikliği sonrası emekliliğim istendi. Emeklilik sonrası verdiğim mal beyanında fırtına kopartılmıştır. Son 5-10 yıldır ben mal beyanında bulundum. Tüm mal varlığımı sundum. Emekli olduktan sonra bu soruşturma açıldı. Çalışma hayatımda en ufak cezam yoktur. Bu dava emsal bir karar olacaktır. Devletin tek kuruşu bana geçmemiştir. Ben aklımla, zekamla çalıştım” açıklamasında bulundu.
Duruşmada söz alan cumhuriyet savcısı, tutuklu sanık Acar’ın tutukluluk halinin devamını, Çağla Acar hakkında mevcut adli kontrol tedbirinin sürdürülmesini talep etti. Mahkeme, tutuklu sanık Acar’ın kaçma şüphesi bulunduğu gerekçesiyle tutukluluk halinin devamına karar verirken, tutuksuz sanık Çağla Acar’ın mevcut adli kontrol tedbirinin devamına hükmetti. Bir sonraki duruşma 9 Mart’a ertelendi.
