Ankara'da Fahiş Fiyat Artışlarını Önlemek İçin Denetimler Yapılıyor

Ankara'da Fahiş Fiyat Artışlarını Önlemek İçin Denetimler Yapılıyor
Google News'te Abone Ol
Ticaret Bakanlığı, Ramazan ayında fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek amacıyla denetimlerini sürdürüyor. Ankara'daki marketlerde yapılan denetimlerde temel gıda ve tüketim ürünlerinin fiyatları kontrol ediliyor.

Ticaret Bakanlığı, Ramazan ayı süresince fahiş fiyat artışlarını önlemek için denetimlerini artırdı. Bu kapsamda, Ankara Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, marketlerdeki temel gıda ve ihtiyaç malzemeleri etiketleri titizlikle incelendi. Ekmek, et ve peynir gibi ürünlerin fiyat etiketleri kontrol edilirken, ürünlerin üretim yeri, ayırıcı özellikleri, birim fiyatları ve satış fiyatları da gözden geçirildi. Ayrıca, denetim sırasında ürünlerin geçmiş üç aylık alış ve satış fiyatları da detaylı bir şekilde değerlendirildi.

Denetimin ardından açıklamada bulunan Ankara Ticaret İl Müdürü Elif Tan, "Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda, 81 ilde Ramazan ayı öncesi ve Ramazan süresince fiyat hareketliliği yaşanmaması adına yerel ve ulusal zincir marketlerde temel gıda ve tüketim ürünlerine yönelik haksız fiyat artışları ile fiyat etiketi yönetmeliği çerçevesinde denetimlerimize devam etmekteyiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin