Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Milli Savunma Üniversitesinde düzenlenen mezuniyet töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Güler, "NATO Liderler Zirvesi, ülkemizin uluslararası etki gücünün açık bir yansıması olmuştur" dedi. Törende, mezun olan askeri personelin başarıları ve Türkiye'nin güvenlik politikaları hakkında bilgi verdi. Bakan Güler, "Cumhurbaşkanım, değerli misafirler, sizleri saygıyla selamlıyorum. Mezun olan personelin Türk Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
Güvenlik Konularındaki Önemi Vurguladı
Bakan Güler, Türkiye'nin uluslararası güvenlik ve savunma konularında etkin bir rol oynadığını belirtti. "Jeopolitik kırılmaların yaşandığı günümüzde, uluslararası sistemde dengeler hızla değişiyor. Türkiye olarak, güvenlik konularında gerekli tedbirleri alıyoruz" dedi. Ayrıca, Türkiye'nin insani yardımlarının ve diplomatik girişimlerinin uluslararası alandaki saygınlığını artırdığını ifade etti.
NATO Zirvesinin Önemi
NATO Zirvesi hakkında konuşan Bakan Güler, "Bu hafta içerisinde yapılan zirve, ülkemizin uluslararası etki gücünün bir göstergesi olmuştur. Krizler ve savaşlar, güçlü orduların yanı sıra stratejik düşünmeyi de gerektirmektedir" dedi. Ayrıca, günümüz harekât ortamında bilgiye hakim olmanın ve doğru kararlar vermenin önemine dikkat çekti.
Eğitim Faaliyetlerinin Önemi
Bakan Güler, mezun olan kurmay subayların eğitimlerinin Türk Silahlı Kuvvetleri için stratejik bir yatırım olduğunu belirtti. "Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, onu etkin bir şekilde kullanacak insan kaynağı her zaman en belirleyici unsur olacaktır" diye ekledi. Güler, askeri eğitimin, personelin niteliğini ve liderlik kapasitesini artırmayı hedeflediğini vurguladı.
Misafir Askeri Personeli Kutladı
Törende eğitimlerini tamamlayan misafir askeri personeli de kutlayan Güler, ülkeler arasındaki iş birliğine katkı sağlayacak dostlukların kurulduğunu belirtti. Ayrıca, geçmişteki devlet büyükleri ve şehitleri anarak, mezun olan askeri personeli bir kez daha tebrik etti. Törene Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov da katıldı.