Ankara'da LGS Sınavı 1 Milyon 22 Bin Öğrencinin Katılımıyla Gerçekleşti

Liseye Geçiş Sistemi (LGS) sınavı, 12.50'de sona erdi. Sınava 1 milyon 22 bin 658 öğrenci katılırken, sonuçlar 10 Temmuz'da açıklanacak.

Ankara'da LGS Sınavı 1 Milyon 22 Bin Öğrencinin Katılımıyla Gerçekleşti
Liseye Geçiş Sistemi (LGS) sınavı, 12.50'de sona erdi. Sınava 1 milyon 22 bin 658 öğrenci katılırken, sonuçlar 10 Temmuz'da açıklanacak.

Liseye geçecek olan 8. sınıf öğrencileri için düzenlenen LGS sınavı, bu yıl yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Öğrenciler, ilk oturumda sözel bölüm sorularını çözdükten sonra 45 dakikalık bir mola verdiler. Ardından Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden oluşan ikinci oturuma katıldılar. Sınav süresi 12.50’de sona erdi.

Bu yıl sınav başvurusunda bulunan öğrencilere, oturumlar arasındaki molada beslenme paketleri dağıtıldı. Öğrencilerin yaklaşık yüzde 91’inin bu uygulamadan yararlanacağı belirtildi. Sınav, Türkiye genelinde 81 il ve 920 ilçede, toplamda 4 bin 244 okulda ve 64 bin 697 salonda yapıldı. Yurt dışında ise 8 ülkede yer alan 11 merkezde gerçekleştirildi. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere, 20 dakika ek süre verildiği ve gerektiğinde okuyucu ve kodlayıcı desteği sağlandığı açıklandı. Ayrıca, sınav güvenliğini artırmak amacıyla okulların girişlerine yapay zeka destekli kamera sistemleri yerleştirildi. Bazı sınav salonlarında da güvenlik kameraları kullanılacak.

Toplamda 1 milyon 22 bin 658 öğrencinin katıldığı sınavda, yurt içinde 1 milyon 22 bin 104 aday, yurt dışında ise 554 öğrenci yer aldı. Bu rakam, sınavın geniş kapsamlı katılımını gösteriyor.

Sınav sonuçları, 10 Temmuz'da "meb.gov.tr" adresinden ilan edilecektir. Ayrıca, sınav sonuç belgelerinin posta yoluyla gönderilmeyeceği belirtildi. Tercihlere esas kontenjan tablolarının da aynı tarihte duyurulacağı ifade edildi. Öğrencilerin tercih işlemlerini 13-24 Temmuz tarihleri arasında yapmaları gerektiği aktarıldı. Yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar ise 5 Ağustos'ta açıklanacak. Yerleştirme ile ilgili 1. ve 2. nakil tercih başvuruları ve sonuçları da 5-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Öğrencilerin sınavı hakkında ailelerin görüşleri de dikkat çekti. Kızının sınavdan çıkmasını bekleyen Aysel Erdoğan Arslan, "Yoğundu. Yoğun geçti. Elinden geleni yaptı. İnşallah hayırlısı olsun" dedi. Diğer bir öğrenci Aysima Arslan ise "Ben hiç çalışmadım. Başta çalıştım ama sonra bırakmıştım. Bu kadar iyi bir şey beklediğime göre, çalışan biri daha iyi puanlar alabilir. Sınav heyecanım yoktu, ama gece stresten uyuyamadım" şeklinde ifade etti.

Torunu sınava getiren Ahmet Ünlü, "İmtihana girdi, bakalım. Allah hepsine zihin açıklığı versin. Bekliyoruz. İnşallah güzel bir Anadolu lisesini kazanır" dedi. Murat Keskin ise, sayısal bölümün zor olduğunu ancak sözel bölümün kolay olduğunu belirterek, "LGS’yi bence abartıyorlar, normal deneme sınavlarından pek farkı yok" diye konuştu. Matematikte zorlandığını ifade eden Keskin, "Türkçe’de bir soruda zorlandım, başka şeylerde zorlanmadım" şeklinde ekledi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin