Medicana International Ankara Hastanesi, ‘Meslektaşımı Okutuyorum’ projesi ile tıp öğrencilerine destek olmayı hedefliyor. Hastanenin Marka ve Kurumsal İletişim Müdürü Damla Yur, projeye dair açıklamalarda bulundu. Medicana'nın, doğan her bebek adına Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile iş birliği yaparak tıp fakültesi öğrencilerine aylık burs vereceğini belirtti. Yur, "Doğumun eğitime uzanan bir umut köprüsü olmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı. Başlangıçta 10 tıp öğrencisine destek vermeyi planladıklarını vurgulayan Yur, 2026 yılına kadar bu sayıyı 60'a çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi.
Eğitimde Fırsat Eşitliği
Medicana International Ankara Hastanesi Genel Müdürü Doç. Dr. Gülçin Türkmen Sarıyıldız, geleceğin hekimlerine destek olma arzusunu dile getirdi. Türkmen Sarıyıldız, "Bizler, arkamızdan gelen genç nesillere destek olmakla yükümlüyüz" diyerek projeye dair düşüncelerini paylaştı. Ayrıca, Ankara'da 150 hekim ve 750 personel ile bu projeyi daha da genişletmeyi amaçladıklarını açıkladı.
TEV'den Destek Açıklaması
Türk Eğitim Vakfı Ankara Şube Yürütme Kurulu Başkanı Yasemin Türkoğlu, ‘Meslektaşımı Okutuyorum’ projesinin örnek bir iş birliği olduğunu belirtti. Türkoğlu, burs miktarının 5 bin 800 lira olduğunu ve bu projeye destek olunabileceğini ifade etti. Projenin, başka kurumlara da ilham vereceğini düşündüğünü belirtti.
Geleceği Birlikte İnşa Etmek
Hacettepe Tıp Fakültesi öğrencisi Gizem Gündüz, eğitim ve sağlık sisteminin birbirini tamamladığını vurguladı. Gündüz, "Medicana, sağlık hizmetinde kaliteyi artırıyor." diyerek bu iş birliğinin önemine dikkat çekti. Ayrıca, geleceğin hekimleri olarak topluma karşı sorumluluklarını unutmadan hizmet vereceklerini ifade etti.