Ankara'da Süleyman Soylu ve Mansur Yavaş Arasındaki Tazminat Davasında Karar Bozuldu

Ankara'da görülen Süleyman Soylu ve Mansur Yavaş arasındaki tazminat davasında, mahkeme kararı bozuldu. Mahkeme, Soylu'nun açıklamalarını "siyasi polemik" olarak değerlendirerek, Yavaş'a tazminat ödemesine gerek olmadığını bildirdi.

Ankara'da Süleyman Soylu ve Mansur Yavaş Arasındaki Tazminat Davasında Karar Bozuldu
Ankara'da görülen Süleyman Soylu ve Mansur Yavaş arasındaki tazminat davasında, mahkeme kararı bozuldu. Mahkeme, Soylu'nun açıklamalarını "siyasi polemik" olarak değerlendirerek, Yavaş'a tazminat ödemesine gerek olmadığını bildirdi.
Google News'te Abone Ol

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, Süleyman Soylu ve Mansur Yavaş arasında görülen manevi tazminat davasında yerel mahkemenin daha önce verdiği 20 bin TL’lik tazminat kararını iptal etti. Mahkeme, Soylu'nun Yavaş’a yönelik ifadelerinin hukuka uygun olduğuna hükmederek, daha önce ödenen tazminatın iadesine de yol açtı.

İlk derece mahkemesi, 30 Nisan 2023 tarihinde özel bir televizyon programında Süleyman Soylu’nun Mansur Yavaş hakkında yaptığı siyasi eleştiriler nedeniyle açılan davada, Yavaş’ın kişilik haklarına saldırıda bulunduğuna karar vermişti. Bu kapsamda, Soylu'nun Yavaş’a 20 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmedilmiş ve toplamda faiziyle birlikte yaklaşık 49 bin TL tahsil edilmişti. Ancak, Soylu'nun istinaf başvurusu üzerine dosyayı inceleyen Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, yerel mahkeme kararını hukuka aykırı buldu ve iptal etti.

Mahkeme, tarafların siyasetçi olduğunu vurgulayarak, sert siyasi eleştirilerin demokratik toplumlarda ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Soylu'nun açıklamalarının hakaret değil, siyasi bir polemik ve eleştiri niteliğinde olduğunu ifade etti. Bu nedenle, tazminat şartlarının oluşmadığına karar verildi.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, 3 Şubat 2026 tarihli kararıyla yerel mahkeme hükmünü kaldırarak davanın reddine hükmetti. Böylece Mansur Yavaş’ın açtığı dava sonuçlanmış oldu ve Süleyman Soylu hukuken haklı bulundu.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin