Orman Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ağaçlandırma faaliyetleri hakkında bilgi veren Bakan Yumaklı, "Bu yıl 517 milyon fidan ve tohumu toprakla buluşturduk. Orman alanlarımızı artırmaya ve verimli hale getirmeye yönelik çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz," dedi.
Ağaçlandırma Hedefleri
Yumaklı, 2025 yılı için yoğun ağaçlandırma çalışmalarının planlandığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatlarıyla “Yeşil Vatan Seferberliği” başlatıldığını ifade etti. Ayrıca, 2024 yılında 500 milyon fidan hedefi koyduklarını hatırlatarak, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde 14 milyon 914 bin fidanın toprakla buluşturularak yeni bir rekor kırıldığını söyledi.Yangınlar ve Orman Koruma
Orman yangınlarına karşı tüm önlemlerin alındığını belirten Yumaklı, yanan alanların tekrar ağaçlandırılması gerektiğini vurguladı. Yangın sonrası bu alanların imara açılacağına dair yanlış bilgilendirmelere dikkat çeken Yumaklı, "Anayasa'nın 169. Maddesi, yanan orman alanlarının yeniden ağaçlandırılmasını öngörmektedir. Bizler, bu alanları bir sonraki yıl içinde tekrar ağaçlandırma çalışmalarına başlayacağız," dedi.Yumaklı, ormanın sadece bir yeşil alan olmadığını, aynı zamanda vatanın ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade ederek, bu kararlılıkla Türkiye'nin orman sevgisini tüm dünyaya örnek olmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.