İçişleri Bakanlığı, resmi sosyal medya hesapları aracılığıyla 5 ilde 6 ayrı organize suç örgütüne yönelik jandarma tarafından yapılan operasyonlarda toplamda 394 milyon lira hesap hareketi bulunan 65 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bu kişilerin 37’sinin tutuklandığı, 23’ü hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandığı belirtildi.
Yapılan açıklamada, "5 ilde 6 ayrı organize suç örgütüne yönelik jandarmamız tarafından düzenlenen operasyonlarda 394 milyon lira hesap hareketi bulunan 65 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden; 37’si tutuklandı, 23’ü hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor." denildi.
Operasyonlar, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı KOM ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları'nın koordinasyonunda gerçekleştirildi. Yakalanan şüphelilerin, Aydın’da sosyal medya üzerinden tarım ürünü alıp ödemelerini yapmadıkları, Kocaeli’de ise vatandaşlara şiddet ve baskı ile mal varlıklarını devretmeye zorladıkları bildirildi. Ayrıca, Konya’da sahte siteler aracılığıyla kişisel bilgileri ele geçirdikleri ve kendilerini avukat olarak tanıtarak vatandaşları dolandırdıkları da tespit edildi. Antalya ve Zonguldak’ta ise internet siteleri üzerinden ‘yatırım’ vaadiyle dolandırıcılık suçunu organize şekilde işledikleri ortaya çıktı.
Savcılıklarca haklarında soruşturma başlatılan şüphelilerin yakalanmasıyla birlikte çok sayıda dijital materyal, çeşitli miktarlarda nakit para ve belgeler ele geçirildi. İçişleri Bakanlığı, şehirlerin güvenliğini sağlamak ve vatandaşların huzurunu korumak amacıyla organize suç örgütleriyle mücadelesine devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, bu operasyonlarda emeği geçen Cumhuriyet Başsavcılıkları, Daire Başkanlıkları ve jandarma ekiplerine teşekkür edildi.
