Ankara'da yaşlı bir kadının yaklaşık 250 gram ziynet eşyasını, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılara teslim etmesi üzerine, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından bir operasyon başlatıldı. Olayın ihbar edilmesiyle birlikte, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde çalışmalar hız kazanarak detaylı bir inceleme süreci başlatıldı.
Yürütülen operasyon neticesinde, dolandırıcıların AŞTİ otogarından İstanbul’a giden bir otobüse bindiği tespit edildi. Takip edilen otobüs, Sakarya'da durdurularak şüpheli şahıs yakalandı. Şüpheli, yaşlı kadını ‘hesaplarınız ele geçirildi, altınlarınızı bize teslim etmeniz gerekiyor’ şeklindeki yalanlarla kandırarak dolandırmıştı. Bu süreçte, kadının ziynet eşyalarını almak için belirlenen adreste maske ve kapüşon takarak gizlenmeye çalıştığı belirlendi.
Yakalanan şüpheli, ziynet eşyalarıyla birlikte ele geçirildi. Ayrıca, yapılan telefon incelemesi sonucunda dolandırıcılık eylemine ortaklık eden bir diğer şüpheli de yakalandı. Kaçan dolandırıcıların dolandırdığı altınlar, yaşlı kadına teslim edilerek ona olan zararları giderilmeye çalışıldı. Yakalanan şüpheliler, adli işlemlerin ardından mahkemeye sevk edildi.