Ankara'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın İlk Oturumu Başladı

Ankara'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) adayların ter döktüğü bir ortamda başladı. Ailelerin dışarıda heyecanla bekleyişi sürüyor.

Ankara'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın İlk Oturumu Başladı
Ankara'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) adayların ter döktüğü bir ortamda başladı. Ailelerin dışarıda heyecanla bekleyişi sürüyor.

YKS'nın ilk oturumu olan TYT, saat 10.15'te başlamış olup, adaylara Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden oluşan 120 soru yöneltilmiştir. Adayların bu soruları çözmeleri için toplamda 165 dakika süre verilmiştir. Sınav salonlarında adayların heyecanla soruları yanıtlamaya çalıştıkları gözlemlenirken, dışarıda ailelerinin de heyecanlı bekleyişleri devam etmektedir.

Ailelerin Heyecanı

Özgür Metin, kızı için yaşadığı heyecanı dile getirerek, "Kızım şu anda sınavda. 1 senedir gayet güzel, planlı ve programlı çalıştı. Dişçi olmak istiyor. Çok emek harcadı ama son gece heyecan oldu. Kızım gece üçe dörde kadar uyuyamadı. Sabah kalktığında ilk söylediği şey ‘bu kadar bilgiyi 3 buçuk saate mi sığdıracağım?’ oldu" şeklinde konuştu. Ayrıca, "Mümkün olduğunca onu heyecanlandırmamaya çalışıyoruz. Çocuklar güzel hazırlansalar da sınavdan önceki gece farklı oluyor. Mümkün olduğunca telefondan uzak tuttuk" ifadelerini kullandı.

Kızının Sağlığı Öncelikli

Sınava son anda yetiştiklerini belirten Hülya Karakaya ise, "Her şeyden önce kızımın sağlığı benim için daha önemli. Kızım tabii ki hayallerini gerçekleştirmek istiyor. Bu süreçte en çok psikolojik olarak destek vermek gerekiyor. Biz koşa koşa geldik, son dakikada yetiştik. Nasipte varsa evladımızı iyi yerlerde görürüz" dedi. Ayrıca, "Bütün çocuklara başarılar diliyorum. Anne babalar da çocuklar kadar emek veriyor" şeklinde ekledi.

Muharrem Karakaya ise, "Kızım için çalışıyoruz, başarılar diliyoruz. Ondan çok heyecanlıyız" diyerek duygularını paylaştı.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Bayram Ali Ersoy'un paylaştığı verilere göre, TYT'ye 2 milyon 425 binin üzerinde aday başvurmuştur. YKS'nın ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ise yarın saat 10.15'te, üçüncü ve son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) de aynı gün saat 15.45'te gerçekleştirilecektir.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin