Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin temmuz ayı olağan meclis toplantısı, Başkan Vekili Büşra Özdemir'in başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 145 gündem maddesi görüşüldü ve Özdemir, mecliste gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özdemir, vektörle mücadele çalışmalarının hızla sürdüğünü belirtti. Özellikle sivrisinek ve karasinek şikayetlerinin, vatandaşlardan gelen başvuruların yüzde 65 oranında azaldığını ifade etti. Yaz aylarının başlamasına rağmen yağışların devam ettiğini, bu nedenle ekiplerin 640 kilometrelik sahil bandında hem karadan hem de denizden mücadele ettiğini aktardı. Antalya'nın coğrafi koşulları dikkate alındığında, vektörle mücadelede başarılı bir noktada olduklarını vurguladı.
Altyapı Çalışmaları ve Yatırımlar
Altıntaş Mahallesi'ndeki altyapı çalışmalarına değinen Özdemir, bölgenin içme suyu sorununu çözdüklerini, kanalizasyon altyapısının ise yüzde 80'inin tamamlandığını belirtti. Ayrıca yağmur suyu çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi olarak 913 mahallede hizmet verdiklerini ve kronik imar sorununu çözüme kavuşturduklarını dile getirdi. Altıntaş Mahallesi'nde önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirten Özdemir, Yüzüncü Yıl Bulvarı'nda asfalt çalışmaları ile birlikte peyzaj ve aydınlatma işlerinin de yapıldığını söyledi. Ayrıca Gazi Bulvarı'nda şehir içi trafiği rahatlatacak yol genişletme çalışmalarının yapıldığını aktardı.
ASAT Yatırımları ve Su Temini
Antalya'nın içme suyunun 400 metre derinlikten çıkarıldığına dikkat çeken Başkan Vekili Özdemir, suyun yüzde 98'inin elektrik enerjisiyle kuyulardan elde edildiğini söyledi. ASAT’ın yaklaşık 7 milyar TL’lik bir yatırım yaptığını belirtti. Oteller bölgesinin 50 yıllık sorunlarını çözmek için önemli adımlar attıklarını ifade eden Özdemir, Antalya'nın mavi bayrağa en çok sahip şehir olduğunu da vurguladı. 36 arıtma tesisi ve 34 içme suyu tesisinin bulunduğunu, 19 bin kilometre içme suyu ve 6 bin kilometre kanalizasyon hattı yapıldığını aktardı. ASAT’ın tüm ilçelerde 7/24 esasına göre çalıştığını ve 2019 yılında borçlarını ödemekte zorluk çeken bir yapıdan, bugün bütçesinin yüzde 60'ını yatırıma ayırabilen bir kuruma dönüştüğünü ifade etti.
Toplu Ulaşım Projeleri ve Gelecek Planları
4. Etap Raylı Sistem Projesi'nin finansmanında son aşamaya gelindiğini belirten Özdemir, projenin başlamasıyla birlikte 6 köprülü kavşağın inşa edileceğini açıkladı. Şehirde trafiği bütüncül bir şekilde ele aldıklarını ve 2026 yılı sonuna kadar toplu taşımada 150 yeni otobüs kazandıracaklarını kaydetti. Antalya'nın otobüs filosunu yenileyerek, yatırımları planlı bir şekilde hayata geçirdiklerini söyledi. Özdemir, vatandaşların anlayışı ve desteği için teşekkür ederek, kalıcı çözümler için geçici sıkıntıların yaşanabileceğini ifade etti.
Toplantıda 145 gündem maddesinden 59'u karara bağlanırken, diğer maddeler komisyonlara havale edildi.