Kepez Belediyesi, Muharrem ayının manevi atmosferini ilçede düzenlediği geleneksel aşure ikramlarıyla yaşatmaya devam ediyor. Üç gün süren etkinlikte, binlerce vatandaşa aşure ikram edildi. Programın son gününde, Kepez'deki bir AVM önünde düzenlenen etkinlikte, belediye başkanı Mesut Kocagöz aşure kazanının başına geçerek, vatandaşlara kendi elleriyle ikramda bulundu. Kocagöz, burada vatandaşlarla sohbet ederek, Muharrem ayını kutladı ve birlik, beraberlik ile kardeşlik mesajları verdi.
Paylaşmanın Önemine Dikkat Çekildi
Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Muharrem ayının paylaşmanın, dayanışmanın ve hoşgörünün simgesi olduğunu ifade etti. Kocagöz, "Aşure, farklılıkların aynı kazanda berekete dönüşmesinin en güzel örneklerinden biridir. Biz de Kepez Belediyesi olarak bu güzel geleneği yaşatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aynı sofranın bereketini paylaşarak birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendiriyoruz. Muharrem ayının ülkemize, milletimize ve tüm İslam âlemine sağlık, huzur ve bereket getirmesini diliyorum" şeklinde konuştu.
Kepez Belediyesi’nin aşure ikramları, 2 Temmuz’da Seyir Terası’nda düzenlenen Halk Buluşması ile başladı. Program kapsamında 3 Temmuz’da Çelebi Sultan Mehmet Camii, Kepez Belediyesi hizmet binası önü ve Sanayi Camii’nde eş zamanlı olarak aşure dağıtımı gerçekleştirildi. Etkinlikler, 4 Temmuz’da Zafer Mahallesi Kapalı Pazar, Kent Orman ve Edip Akbayram Parkı’nda devam etti. Üç gün süren aşure programı, AVM girişindeki ikramla sona erdi.