Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan kreşlerde, çocuklar doğal bir ortamda eğitim alarak tohumları toprakla buluşturma fırsatı yakaladı. Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, "Kreşlerimizde verdiğimiz eğitimin kalitesini her zaman en üst seviyede tutuyoruz. 5’inci kreşimizde çocuklar, doğayla iç içe bir eğitim deneyimi yaşıyorlar. Minikler, toprakla oynayarak ve doğal bir ortamda sebze ekimi etkinliği gerçekleştirerek üretmenin önemini öğreniyorlar" dedi.
Kreş öğretmeni Güleray Erçiftçi, çocukların Eric Carle’ın 'Minik Tohum' kitabının hikayesini takip ederek roka, tere ve maydanoz gibi bitkileri toprakla buluşturduklarını aktardı. Ayrıca, ıspanak ekimi de gerçekleştiren minikler, doğayla olan bağlarını güçlendiriyor. Erçiftçi, "Doğa Çocuk Enstitüsü’nde birçok etkinlik yapıyoruz. Çocuklar, serbest oyun alanlarında yapı inşa ederek ve çamur mutfağında yiyecekler hazırlayarak doğayla bağlantı kuruyorlar" diye konuştu.
Velilerin çocuklarının toprakla oynamasının kendilerine mutluluk verdiğini belirten Erçiftçi, "Her akşam eve topraklanmış, çamurla oyunlar oynayan çocuklar teslim ediyoruz" şeklinde ifade etti. Bu tür etkinlikler, çocukların hem eğlenmesini sağlıyor hem de doğayla olan ilişkilerini güçlendiriyor.