Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde gerçekleştirilen Muhtarlar Meclisi toplantısı, Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın ev sahipliğinde Engelsiz Kafe'de yapıldı. Toplantıya, Muratpaşa Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Akcan, ilçedeki muhtarlar, belediye başkan yardımcıları ve çeşitli birim müdürleri katıldı. Toplantı süresince, mahallelerin ihtiyaçları, devam eden projeler ve muhtarların talepleri üzerinde detaylı tartışmalar yapıldı.
Ekonomik Zorluklar ve Çalışmalar
Başkan Uysal, toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye'nin ekonomik zorluklarına dikkat çekerek, belediyenin mali disiplini korumak için çaba gösterdiğini ifade etti. Son üç yıl boyunca, ekonomik krizle uyum sağlamak ve temel hizmetlerin aksatılmaması için bir strateji geliştirdiklerini belirtti. Uysal, araç yenileme, asfalt üretimi ve aşevi malzemelerinin depolanması gibi konularda tüm politikalarını kriz yönetimi çerçevesinde planladıklarını vurguladı.
Başkan Uysal, Muratpaşa'da rutin belediye hizmetlerinin kesintisiz sürdüğünü ifade ederek, "Kriz var diyerek kaytarmak yok, aksine iki misli daha fazla çalışmak var" dedi. Uysal, temel hizmet kalitesini koruyarak, gereksiz harcamaları iptal ettiklerini ve gelecekteki olası zorluklara karşı mal alım ve hizmet üretim sınırlamalarını dikkatlice ayarladıklarını sözlerine ekledi.
Muhtarların Değerlendirmeleri
Muhtarlar Derneği Başkanı Akcan ise, "Antalya'da Muhtarlar Meclisi'ni gerçekleştiren ilk ilçeyiz. Başkanımızın bu projesi diğer ilçelerde de yaygınlaşmaya başladı" şeklinde konuştu. Bu tür toplantıların, muhtarlarla belediye arasındaki iletişimi güçlendirdiği ve sorunların daha hızlı bir şekilde çözülmesine katkı sağladığı ifade edildi.
