Antalya Muratpaşa'da Yörük Çalıştayları’nın Sekizincisi "Yörüklerde Çocuklar ve Aksaçlılar" Temasıyla Gerçekleştirilecek

Antalya Muratpaşa Belediyesi, Yörük kültürünü ele alan Yörük Çalıştayları'nın sekizincisini 17 Ocak Cumartesi günü düzenleyecek. "Yörüklerde Çocuklar ve Aksaçlılar" temasıyla yapılacak çalıştay, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Antalya Muratpaşa'da Yörük Çalıştayları’nın Sekizincisi "Yörüklerde Çocuklar ve Aksaçlılar" Temasıyla Gerçekleştirilecek
Antalya Muratpaşa Belediyesi, Yörük kültürünü ele alan Yörük Çalıştayları'nın sekizincisini 17 Ocak Cumartesi günü düzenleyecek. "Yörüklerde Çocuklar ve Aksaçlılar" temasıyla yapılacak çalıştay, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Google News'te Abone Ol

Çalıştay, saat 10.00'da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın açılış konuşmasıyla başlayacak. Açılışın ardından, ilk oturum Pamukkale Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Turgut Tok'un moderatörlüğünde yapılacak.

Aksaçlılardan Sözlü Kültüre

İlk oturum, Prof. Dr. Turgut Tok'un "Oğuz Kültür Dünyasında Aksaçlılar" başlıklı sunumuyla başlayacak. Bu oturumda, Pamukkale Üniversitesi'nden Dr. Orhan Baldane "Dil ve Kültür Taşıyıcısı Olarak Türk Dünyasında Aksaçlılar", Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölümü Kurucu Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan ise "Göçebelik, Yörükler ve Yaşlılık" başlıklı sunumlarıyla katılacak.

Biyomühendis, belgeselci ve yazar Hüseyin Çağlar İnce, "Aksaçlılardan Çocuğa: Yörük Masallarının Hafızası" konusunu ele alacak; ayrıca, "Köse - Bir Yörük Tesellisi" adlı kısa film izleyicilere sunulacak.

Çocuk-Aksaçlı Bağı Masaya Yatırılıyor

Çalıştayın ikinci oturumu, Akdeniz Üniversitesi Yörük Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim Bakır başkanlığında gerçekleştirilecek. Dr. Bakır, "Yörüklerde Aksaçlı-Çocuk İlişkilerinin Mekân Bağlamında Değerlendirilmesi" başlıklı sunumuyla yer alacak.

Aynı oturumda, Mimar Dr. Mukaddes Çırak Yılmaz "Çocuk ve Aksaçlı Arasındaki Bağı Güçlendirici Mevcut Uygulamalar", Pamukkale Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi’nden Dr. Mehmet Tolga Bakırtaş "Kıl Çadırdan Gökyüzüne: Obanın Küçük Mirasçıları ve Sözlü Gelenek", Geleneksel Yörük Oyunları Derleyicisi Sedat Çolak ise "Geleneksel Yörük Oyunları" başlıklı sunumlarıyla katkıda bulunacak.

Serbest Kürsü ve Sergiler

Çalıştay, Akdeniz Üniversitesi Yörük Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Fatih Uslu başkanlığında düzenlenecek "Yörük Beyleri Serbest Kürsüsü" ile sona erecek. Ayrıca, etkinlik kapsamında Rabia Tokat’ın "Toprağın Hafızası: Keçilerin İzinde" başlıklı seramik sergisi ile Mustafa Gümüş’ün Yörük kültürünü yansıtan fotoğraf sergisi, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin