Hatice Öz, Antalya iş dünyasının en dinamik gücü olduğunu belirterek, ATSO üyelerinin birçok alanda haklarını yeterince alamadığını ifade etti. Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, sorunların temelinde "Hak" kavramının yattığını vurguladı. Antalya'nın sanayi ve ticaretinin hak ettiği seviyeye ulaşmadığını, çiftçilerin ve lobilerin de aynı durumdan etkilendiğini belirtti.
KDV Sorunları ve Rekabet Gücü
Öz, üyeleriyle sahada istişareler yaptıklarını ve farklı sektörlerde sorunların var olduğunu aktardı. Özellikle KDV oranlarının farklılık göstermesi nedeniyle, üyelerin rekabet gücünün azaldığını belirtti. Üyelerinin ürünlerini alırken yüzde 1 KDV ile alırken, satışta yüzde 10 hatta yüzde 20 KDV uygulamak zorunda kaldığını ifade etti. Bu durumun fiyatlandırmayı olumsuz etkilediğini vurguladı.
POS cihazı uygulamalarıyla ilgili de sorunların bulunduğunu belirten Öz, yüksek komisyon oranları ve nakit akışındaki bozulmaların üyeler üzerindeki yükü artırdığını açıkladı. Aylık bakım ücretleri ve yazılım destek bedellerinin de ek maliyetler yarattığını ifade etti.
Güçlü Bir ATSO’nun Önemi
Antalya iş dünyasının güncel sorunlarına dikkat çeken Hatice Öz, çözümün güçlü bir ATSO’dan geçtiğini vurguladı. Antalya iş dünyasının hakkının, finansmana daha kolay erişim olduğunu ifade eden Öz, sanayicilerin ve tüccarların güçlü bir temsile ihtiyaç duyduğunu belirtti. İş dünyasının sorunlarının çözümünde birlikteliğin önemine dikkat çekti. Öz, "Birbirimize kavgayla değil, birleşerek ve istişare ederek hareket etmeliyiz" dedi.
Öz, kurum ve üyelerin önceliği alması durumunda sorunların daha rahat çözülebileceğine inandığını belirtti. Yerel yönetimlerde ve bakanlıklarda çözülmemiş sorunların daha kolay aşılabileceğini ifade etti. Antalya'nın iş dünyasının hak ettiği yere ulaşması için birlikte hareket etme çağrısında bulundu. "Birleşerek, istişare ederek ve birlikte inşa ederek bunları başarabiliriz" şeklinde konuştu.