Argan İçerikli Şampuanlar Saçlara Işıltı Veriyor

Yaklaşık 15 yıl öncesine kadar kozmetik sektöründe 22 binden daha fazla sentetik ürün kullanılıyordu. Ancak sağlıklı yaşam için doğal ürünlerin kullanımının önemi çok daha net anlaşıldığından tercihler artık doğal bir formüle sahip olan ürünlerden yana oluyor.

24 Ocak 2018 Çarşamba, 13:15
Argan İçerikli Şampuanlar Saçlara Işıltı Veriyor
-

Yaklaşık 15 yıl öncesine kadar kozmetik sektöründe 22 binden daha fazla sentetik ürün kullanılıyordu. Ancak sağlıklı yaşam için doğal ürünlerin kullanımının önemi çok daha net anlaşıldığından tercihler artık doğal bir formüle sahip olan ürünlerden yana oluyor. Tüketici davranışları incelendiğinde özellikle şampuan ya da saç bakım ürünlerinde nashi şampuan gibi doğal ürünlerin çok daha fazla kullanılmaya başlandığı görülüyor. İçeriğinin doğal olmasının yanı sıra güvenilir bir marka olması da tüketim tercihlerinde önemli bir unsur oldu.
Nashi Şampuan 
Artık Doğal Olmayan Ürünler Kullanılmıyor!
Tüketicilerin ürün tercihleri incelendiğinde dikkat çeken bir diğer unsur da ürünlerin fiyatından önce güvenilirliğine dikkat edilmesi oldu. Özellikle cilt bakımı ya da saç bakımı ürünlerinde marka seçiminin araştırılmadan yapılmadığı da ortaya çıkıyor. Örneğin nashi şampuan ya da saç bakım ürünlerini ilk defa kullanacak olan kişiler ürünü denemeden önce internette araştırıyor. Bu araştırma sadece ürünün fiyatı noktasında yapılmıyor.
Pek çok kişinin internette edindiği bilgiler doğrultusunda şampuan ya da saç bakım ürünü seçimi yaptığı biliniyor. Genellikle nashi şampuan yorum içeriklerine göz atan tüketiciler bu ürünü kullanan kişilerin ürüne dair deneyimlerine mutlaka göz atıyor. Söz konusu deneyimler olumlu yönde olduğunda ürünü satın alan kişilerin sayısı artıyor. Ancak olumsuz yorumlara sahip bir markanın daha az tercih edildiği ya da hiç tercih edilmediği de biliniyor.
Tüketiciler İçin Fiyat İkinci Sırada Geliyor
Bundan yaklaşık 10 yıl öncesinin tüketim davranışları eğilimleri, fiyatın tüketiciler için en önemli unsur olabildiği yönündeydi. Ancak arada geçen süre içerisinde bu tüketim davranışının değiştiği ortaya çıkıyor. Örneğin nashi şampuan en ucuzhangi adresten alınır şeklinde bir araştırma yapılıyor. Ancak bu en ucuz şampuan hangisi şeklindeki tüketim öncesi araştırmasından çok daha farklı bir unsur. Önce ürünün güvenilirliği araştırılıyor ve sonrasında ürünü seçimi yapılıyor. Ardından seçilen ürünün daha uygun fiyatla satın alınması talebi doğuyor.
Alışveriş eğilimlerine göz atıldığında ise internetten alışveriş yapma eğiliminin gün geçtikçe arttığı ortaya çıkıyor. Yapılan araştırmalarda insanların neden internetten alışverişi seçtiği sorulduğunda alınan cevapların büyük bölümü, daha uygun fiyat ile karşılaşılması oluyor. Online alışverişlerde bir fiyat kıyaslaması yapılabiliyor. Örneğin nashi şampuan fiyatıpek çok farklı adreste araştırılabiliyor ve en uygun fiyat ya da en güvenilir e-ticaret adresi üzerinden alışveriş gerçekleştirilebiliyor.
Nashi Argan
Doğal Ürünler Daha Etkili Olabiliyor!
Konuya dair pek çok farklı araştırma yapıldı. Bu araştırmalardan çıkan sonuçların, doğal ürünlerin daha etkili olduğu yönünde bir ortak paydada buluştuğu dikkatlerden kaçmıyor. Üretiminde sentetik malzemeler kullanılan bir şampuan ile % 100 doğal bir içeriğe sahip olan şampuanın saç temizliğinde aynı etkiyi göstermesi olanaksız. Bu durum, doğal şampuan çeşitlerinin her geçen yıl daha fazla sayıda kişi tarafından kullanılmaya başlanmasını da açıklıyor. Özellikle ailelerin çocukları için içeriği doğal olan ürünlere yöneldiği biliniyor.
Şampuan seçimlerinde de bu durum değişmiyor. Tüketim sonrası deneyimlere göz atıldığında, doğal içeriğe sahip olan şampuanların saçlarda kalıntı bırakmadığı ve saçlarda ağırlık yapmadığı net bir şekilde görülebiliyor. Saçların daha sağlıklı görünmesine yardımcı olan şampuanlar aynı zamanda saçlara ışıltı da kazandırıyor. Çünkü doğadan gelen bu etki saçların ihtiyacı olan özlere ve neme kavuşmasını sağlıyor.
Saç yıkama sonrasında saçlı deride sentetik kalıntıların olması elbette istenmeyen bir durum. Bu nedenle cilt bakım uzmanları da sıklıkla istisnasız herkesin doğal ürünlere yönelmesi gerektiğinin altını çiziyor. Uzmanlara göre kimyasal ürünlerin cilt ile sürekli teması, çok ciddi hastalıklara davetiye çıkarabiliyor.
Orijinal Nashi Şampuanlar: www.tahtatarak.com/nashi-1
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yayla
21:59
19 Şubat 2018 Pazartesi
Bu urunu kullananlarin yorumlarini alabilirmiyim
213.55.211.69
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti