Marmara Belediyeler Birliği'nin koordinesinde yürütülen "Sokaklar Dönüşüyor" programı, kentlerde insan odaklı, güvenli ve yaşanabilir kamusal alanların oluşturulmasını hedefliyor. Program kapsamında, Ataşehir Belediyesi de belirlenen alanlarda geçici uygulamalar yaparak kalıcı düzenlemelere yönelik veriler toplayacak.
Proje, Esatpaşa Mahallesi'nde bulunan Ziya Gökalp Caddesi'nde uygulanmaya başladı. Bu cadde, Ali Nihad Tarlan İlkokulu, Esatpaşa Anaokulu ve Mehmet Rauf Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gibi eğitim kurumlarının bulunduğu, gün içinde yoğun öğrenci ve yaya hareketliliği olan bir bölge olarak seçildi. Projenin açılışı, Ataşehir Belediye Başkan Vekili Murat Güneş'in katılımıyla yapıldı.
Projenin ilk adımında, cadde üzerinde yaya güvenliğini artıracak düzenlemeler hedefleniyor. Ayrıca, çocukların kamusal alan kullanımını destekleyecek ve sokak yaşamını güçlendirecek çalışmalar da planlanıyor. Uygulama sürecinde, mahalle sakinlerinin görüşlerinin alınacağı ve bu veriler doğrultusunda kalıcı dönüşüm projelerinin şekillendirileceği belirtildi.